[]

Green card başvurusunda işimde Türkçe karakter kullanılır mı?

Isim ve soyisimde Ğ , Ş gibi harfler kullanmalı mıyız yoksa G, S şeklinde mi yazmalıyız? Geçen sene Ğ yapılabiliyordu ama Ş yoktu. Bu sebeple Türkçe karakter kullanmadan başvuru yapmıştım. Şimdi baktığımda ise iki harf de kullanılabiliyor. Pasaportta da doğal olarak Türkçe karakter var. Bazı forumlarda ise Türkçe karakter kullanılmaması gerektiği yazıyor. Sıkça sorulan sorular kısmında bu soruya cevap yok. Net bilgi var mı?




 
zaten green card sistemi "ç","ş", "ğ" gibi harflerle girişe izin vermiyor. "yalnızca uluslararası karakterler/harfler kullanabilirsiniz" tarzında bir uyarı veriyor ve sonraki adıma geçmenize izin vermiyor. benim de soyadımı kabul etmedi ve mecburen ş'yi s'ye çevirerek başvurdum dün.


  • m e b  (14.10.23 15:01:34) 
sadece green card ta değil, hiç bir Ingilizce dilli veri girişinde türkçe karakter kullanılmaz


  • Rao  (15.10.23 10:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.