[]

Kendi bilir, kendi yapar biri minimalist olabilir mi ? yoksa olmamalı mı ?

Merhaba duyuru ahalisi,


Bir insan döşünün ki, her şeyi kendi yapar.

Örneğin araç tamirini vb, evine ne elektrikçi ne tamirci girer, kendi kendinin berberindir, bazen kendi doktoru, bir yazılım gerekli olduğunda onu bile kendi yapar.Bunun bir sebide belkide biraz mükemmeliyetçi olmasıdır. Kimsenin yaptığı işi kolay kolay beğenmez, üstün kürü yapılan yamuk yumuk işlere tahammülü yoktur.

Yani kısacası tek başına adaya düşse , ne yapar eder, kendi başına hayatta kalır diyebileceğimiz bir tip.

Her şey böyleyken işte iş ev taşımaya geldiğinde , işte o zaman sahip olunan eşyalar tokat gibi yüzüne çarpar, bir çok el aleti ıvır zıvır eşya vs ,bu kadar eşyaya neden gerek var sorusunu aklına getirir ki çünkü kişi aslında minimal yaşam düşüncesini benimseyen biridir.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz, böyle bir kişi minimal yaşayabilir mi , kendin yapı mı bırakmalı ? yoksa minimal yaşama isteğini mi ?

Teşekkürler.

 
alaka anlasilmiyor


  • mess  (13.10.23 09:09:28) 
Her şeyi kendi yapıyor ise minimal olması imkansız.
Bu kişiyi " her şeyi kendi yapan işçi " olarak düşünürsek uzman olduğu her bir iş alanı için ustalara değil ama gerekli malzemelere ihtiyacı olacaktır.
Standart bir toptancı da minimalism kasma adına biz sadece bir kaç ürün pazarlıyoruz diyemez.

Mükemmeliyyetçi olmak, psikolojik olarak her gün bir şeylerden, birilerinden rahatsızlık duymak demektir. Bazı şeyler oluruna bırakılmalı.
  • diyecevaplandı  (13.10.23 09:25:24) 
boş veriniz tanımlamaları. işlerinizi kendiniz yapmanız büyük bir meziyet. ihtiyaç duymayacağınız şeyleri elden çıkarın ama bir tanıma uyacağım diye sahip olduğunuz yetenekten vazgeçmeyin bence.


  • entellektuelmankurt  (13.10.23 10:45:03) 
Minimalizm daha çok ihtiyacınız olmayan şeyleri sahte bir ihtiyaç algısıyla tutmamak demek aslında.

Sizin bu alet edevata ihtiyacınız var gibi duruyor. Sizin hobilerinizle ya da yaptığınız işlerle alakalı bir dünya malzemenizin olması minimalist olmanıza engel değil.

Konuları karıştırmayalım
  • zimbirik  (13.10.23 17:29:13) 
entellektuelmankurt'a katılıyorum. Kendi başının çaresine bakabilmek acil durumda hayat kurtaran kişi olmaktır. Minimalizm adına bunu feda etmeye değmez.

Hem zaten minimalizm de minimumla yetinmek demek değildir. O işin görüntü kısmı.
  • sinek kral  (13.10.23 17:36:44) 
burada zaman önemli kendi yaparken harcadığı süre makul ve sosyal yaşatısından çalmıyorsa gayet makul
el becerisini yakın çevresinde kullanabilir

  • bir soru sorcam  (13.10.23 18:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.