[]

Yurtdışı checklist'imde bir eksiklik var mı?

Merhabalar

4 sene önce çıkmıştım yurtdışına, aşağıdaki listemde bir eksiklik vs. var mıdır? Biraz titiz biriyim de bu konuda..

- Biletimin çıktıları, pasaportum (THY ile son 24 saat check-in yapıp mobil biniş kartı olarak ios wallet'a ekleyeceğim)
- Kalacağım yerin çıktısı
- Yurtdışı seyahat sigortası çıktıları
- Yurtdışı çıkış vergisini (150 tl) ivd'den ödedim, gib uygulamasında görebiliyorum.
- bir miktar euro yaptırdım.
- gezmek istediğim yerlerin listesi, giriş ücretleri ve kalacağım yere göre google maps tariflerinin çıktısını aldım.
- google maps üzerinde gideceğim şehrin offline map'ini indirdim. bu sayede internetim olmasa bile şehri gezerken uygulamayı kullanabilirim.
- google translate üzerinde gittiğim ülkenin dilini indirdim.
- büyükelçiliği numarasını kaydettim herhangi bir olası durumda arayıp yardım isteyebilmek için. (işe yarar mı emin değilim)

Eksik vs. düşündüğünüz ne olabilir başka bu listede olmayan?

 
E-sim alın bence.
Kredi kartlarınızı yurt dışı kullanımına açtırın.
Toplu taşıma ağını zaten araştırmışsınızdır diye düşünüyorum.
  • ruhen hastayim ben  (12.10.23 22:35:23) 
biniş kartının ekran görüntüsünü de alın derim. bazen saçma şekilde silindiğini gördüm wallet'tan. bir de ilk indikten sonra gideceğiniz yere olan toplu taşımayı ve bileti iyi araştırın derim, kafanız rahat olur.


  • biergarten  (12.10.23 23:00:40) 
E-Sim +1

Cash Euro miktarını çok az tutmamanızı tavsiye ederim. Fr girişinde çok fazla kişiye sorulduğunu gördüm.

Alışverişlerde tax free için gerekli belgeleri almayı unutmayın.

İyi yolculuklar :)
  • gergedan  (12.10.23 23:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.