[]

Bebek Oto Koltugu Mevzulari

Bununla ilgili bir ton duyuru var aslinda da tam istedigim seylerin cevabini bulamadim bir bilene soraym dedim.

Nasipse Cogaliyoruz, malum 0-13kg anakucagi tipli bir oto koltugu bakiyorum su aralar. Muhtemelen maxi-cosi model bir sey alicam bulundugum ulkede ondan cok var ve fiyat skalasindada ortada duruyor ancak tavsiyelere de acigim. Su ozelligi mutlaka olsun dediginiz bir sey varsa , su modelden cok memnun kaldik vs. yada tam tersi kesin almayin vs. cok makbule gecer.

aracimizin iso-fix ozelligi var ve iso fix baza da alacagim. Bununla ilgili sorularim var, bu aletlerde cesit cesit marka marka, bunlarin arasinda bir universal uyum var mi? her markayi hepsine takabiliyor muyum? yoksa iste maxicosi ye maxi cosi yada britax a britax mi takiliyor.
ibareler var misal i-size, izi-go, 360 falan gibi buralardan mi anliyorum uygunlugu? cunku fakrli modellerin i-size bazalari ve koltuklari var gordugum kadariyla.

Bu arkadaslara daha sonra koltuk da takilabiliyor degil mi? Dolayisiyla baza yi alirken ilerisini dusunerek ileride koltukta takilabilecek bir baza almak yada koltugu bu bazaya gore almak gibi seceneklerde olusacak sanirim.

hayli soguk bir memleketteyim , bebegimiz kis bebegi, dolayisiyla portbebe almamiz sart gibi, bu durumda 3in1 travel setlere bakmak daha mi mantikli sizce yoksa once arac koltugunu halledip sonra farkli opsiyonlar mi dusunmek daha iyi. Cunku 3in1 travel setler gordugum kadariyla daha kaba modeller genelde sonrasinda kisa zamanda daha hafif modellere gecmek isteyebiliriz gibi geliyor su an bana. Bu anlamda da onerisi olan varsa alirim bir dal.


Edit: unutmusum bu urunleri 2. el almakla ilgili fikirleiniz nedir, malum trde ikinci el urun cok kullanilan bir sey olmamakla birlikte burada yaygin olabiliyor kimi alanlarda. En azindan bu isofix bazasi denen aletin ikinci el olmasinda sanki bir problem goremiyorum gibi.

tesekkurler simdiden.

 
ben maxi cosi bebek arabasıyla uyumlu ana kucağı aldım zaten bebek hemen büyürse ana kucağına sığmıyor. ters ve kemerle bağladık. 1 yaşını biraz geçince sığmadı ve oto koltuğu aldık. be safe isofixli çok önerildi. yani soğuk ülkelere uygun herhalde çocuk 3 yaşına girecek halen terliyor. koltuğa ped aldık ona rağmen terleme devam etti. oto koltuğunda be safe ve bir iki marka iyi. ama ana kucağında maxi cosi ve bebek arabasından memnunduk.


  • mikahakkinen  (12.09.23 11:42:03) 
Benim araştırmalarıma göre bir oto koltuğu ne kadar çok yaşa aynı anda hitap ederse o kadar konforsuz ve kullanışsız oluyor.

Biz 9 aya kadar kadar Maxi Cosinin normal ana kucağını kullandık arabada da hani şu bebek arabasına takılıp çıkan tiplerden. Bu isofixsizdi. Emniyet kemeri ile bağladık.

9 aydan sonra ana kucağına sığmamaya başladı. Besafe İzi Turn aldım. Koltuk 360 derece dönüyor. Ancak 18 kg dan sonra (3 yaş civarı sanırım) daha büyük koltuğa geçmemiz gerecek o zamanda 36 kg a kadar taşıyan koltuklardan alacağız.

Başka bir arkadaşım 9-36 kg Maxi Cosi Titan Pro gibi bir model almış mesela. Koltuk çok yatış pozisyonu yaratmıyor. Dediğim gibi ne kadar çok yaşa-kiloya hitap ederse konfor düşüyor bence. Tabi burada ekonomik durum da söz konusu. Çocuğa 36 kg a kadar 1 koltuk almak daha ucuz tabiki.

ana kucağı ikinci el olabilir çünkü sadece 1 sene kullanılıyor ama gidip görün kargo vs yapmayın ürünleri güzelce inceleyin derim. Mesela biz ana kucağını ve bebek arabasını kendimiz satın almadık. Eşimin yeğeninin eskisini kullanıyoruz. Sağlam olduğu sürece sıkıntı yok bunlar dönemsel ürünler gereksiz masraf yapmanın anlamı yok.

Ama oto koltuğunda aynı fikirde olmayabilirim. Oto koltukları modeline göre 3 yıl veya 6 yıl kullanılıyor. Biraz falloş oluyorlar. Yeni temizini buluranız yine alın ama iyice incelemeniz lazım almadan.
  • nuevo  (12.09.23 11:50:04 ~ 12:03:22) 
ben mi soruyu anlamadım diye bi kaç kere okudum ama...

portbebe şart diyorsanız 3lü bebek arabası alıyorsunuz. bebek arabasının ana kucağını aşağı yukarı 6 ay oto koltuğu niyetine kullanıyorsunuz. sonra oto koltuğuna geçiyorsunuz. olay bu değil mi, biz öyle yaptık. ekstra baza vs almaya gerek yok zaten oto koltuğu sizin aracınızın isofixine uygun olarak üretiliyor. herhangi bi oto koltuğu zaten bahsettiğiniz o parçayı içermiyor mu?

bahsettiğiniz setler biraz kaba oluyor evet. sonraki aşamada genelde kabin boy denilen modellere geçiliyor. ama bunlar o kaba modeller kadar konforlu olmadığı için genelde yaşına yakın bi zamanda geçiyor sanırım insanlar. ha biz hala kaba bi model kullanıyoruz bagajımızı kaplamasına rağmen. nasıl olsa bi aşamadan sonra bebek arabasını bırakacağız. zaten dikkat ederseniz bebek yürümeye başladıktan sonra boş arabayı süren ebeveynlerle doluyor ortalık. o sebeple travel modellerle de idare edebilirsiniz. ama yok değiştireceğim derseniz de dediğim gibi bu ileride olacak bir şey.

oto koltuğu için de eğer günlük in bin yapılacaksa 360 derece dönen alın derim. kumaşı yanmaz kumaş olsun (çok terletiyor ama maalesef). bizde britax var, onun kenarlarında darbe emici aparatlar var mesela, o da önemli gibi.

ikinci el durumu da artık size bağlı. bebek arabasında ikinci el almakta bence sakınca yok. oto koltuğunda ise eğer alacaksanız eski bi ürün almayın, sonuçta plastik içeren ürünler ve o plastiğin de bir ömrü varmış. ama atıyorum 1 sene önce alınmış bi ürün alınabilir.
  • elorelia  (12.09.23 13:17:15) 
hocam biraz karışık olmuş ama ben kısaca bizim kullanışımıza göre özetleyeyim;

0-13 arası çok çabuk geçiyor, o yüzden ikinci el almanızı tavsiye ederim. 14-15 aya kadar çocuğun geriye bakması önemli. ona göre bir şeyler bakın.

0-13 puset oto koltuktan sonra alacağınız oto koltuk 4-5 yaşa kadar götürecek. güvenli bir şey almanızı öneririm. 360 derece dönebilir olması sizin hayatınızı kolaylaştırıyor. arkada yolda giderken yemek yedirme vs işlerinde de ebeveynin işini çok kolaylaştırıyor. bizde britax römer var memnunuz.

portbebeyi araçta kullanamazsınız. güvenli değil. portbebe oto koltuktan bağımsız yani. dışarı çıktığınızda rahat etsin diye olan bir ürün. oto koltuğa bağlanamıyor. illaki model vardır ama ben görmedim şimdiye kadar.

bebek arabası travel sistem alırsanız 0-13 kısmını otomatik olarak halletmiş olursunuz.
bizde şu vardı:
www.amazon.com

1 yaşına kadar bunun puset koltuğuyla arabada idare ettik. çocuk büyüyünce ayrı koltuk aldık. bu tarz bir şey bakabilirsiniz. ama bunlar büyük. arabanız küçük bagajlı ise pek sığmaz.
  • artci sarsinti  (12.09.23 13:39:39) 
Benim kafam dolu oldugundan elime de yansiyor kusura bakmayin.

@eloreila,
3 lu travel set bebek arabasi almak zorunlu degil teoride. Yani onun 2li satilanlari da var. Sadece araba ve portobebe olarak hatta portobebe ayrica satilanlari da var ama 3 lu olsada yani anakucakli olsada o ana kucagi icin isofix baze gerekiyor. Once net onu cozesim var.

Isofix baza, www.babycity.lt
Belirli bir boyuttan sonra bu bebek koltuguna takili geliyor sanirim 9-18 arasi ama anakucagi olan bebek koltugunu bu olmadan isofixli olarak takmiyorsunuz emniyet kemeriyle takmis oluyorsunuz, en azindan burada ayri ayri satiliyor. O da bir yontem de nasilsa iki koltuk alinacak ve arabada imkan var arti daha guvenli diye baza alasim var. 360lara daha detayli bakayim.

@artci sarsinti
portobebe ve araba koltugu bagimsiz, ana kucagi/puset vs. olan arkadasi kesin aliyoruz.

travel sette supheciyim iste biraz. Sanki cok agir gelecek ve kullanmayacagiz gibi geliyor hemen baston isteyecegiz gibi, bir yandan da esim kisin da olsa bebegi disari cikarmak istiyor ve buranin havasina alismasi lazim o zaman da portobebesiz olmaz diye dusunuyorum ana kucagi/araba formasyonu da cok soguk gelebilir.

modele bakayim.

tesekkurler.
  • wallcan  (12.09.23 14:43:01 ~ 14:44:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.