[]

atıf-kaynakça göstermek hk 2 soru

soru 1: bir kavram hakkında farklı kurumların tanımını teze ekleyecektim ki istediğim şeyin aynısını yapan birini buldum. 5 farklı ülkenin kurumunun kavramını madde madde yazmış. ben direkt burdan alsam atıf vermesem sorun olmaz heralde değil mi? yorum, değerlendirme yok sadece "tanımlar aşağıdadır" yazmış. beni sadece 5-6 kurumun internet sitesine gidip o kavramı oradan kopyalamaktan kurtarmış oldu başka bişey yok.

soru 2: başka bir makalede de çok güzel bir eleştiri kısmının derlenmiş halini buldum. 7-8 farklı makaleye atıfta bulunarak "bu çalışmalara yönelik eleştiriler şunlardır" demiş ve o makaleleri derlemiş. bunu ilkine göre direkt kullanmak istemedim çünkü bilemedim. neredeyse 3-4 saatlik bir makale okuma, derleme yapılmış ve kilit cümleler alınmış. burada da 500 kelime varsa neredeyse hepsi makale-bildiri yazarının düşüncesinin kilit yerleri. bazısı direkt alıntılanmış bazısı da x şu şekilde eleştirilerini bildiriyor şeklinde. bunu nasıl kullanayım acaba?


 
Harvard vs gibi referencing guide larinda "secondary reference" olarak gecen sekilde yapilir.

Ilk paragraftaki dusunceniz yanlis... ref ( A in X, 2006) vs seklinde
  • parcxerox  (14.08.23 01:52:28) 
Nereden aldıysanız onun kaynağını mutlaka vermelisiniz. Sonuçta bu bir tez ve sizi yansıtması gerekir. İkinci sorunuzu ise anlayamadım maalesef.


  • volkandemircan  (14.08.23 14:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.