[]

Mali müşavirin (SMMM) LTD şirket kapanışını yapmaması ve bagkur prim borcu

Selamlar, başım feci belada, fikir ve önerilerinize talibim :)


Son birkac senedir Aktif çalışmayan bir LTD şirketi var kardeşimin üzerinde. Geçtiğimiz sene yıl kapanışı öncesinde kendisine tasfiyeyi başlatıp bağkur prim borçlandırmalarını durdurmasını istedik.

Kendisi bir türlü aksiyon almadı, ailesinin sağlık nedenlerini öne sürüyor, binlerce lira borç görünüyor, kardeşimin süreçlerle alakalı hiçbir bilgisi yok. Ben ise yurtdışındayım, bu başımdaki beladan nasıl kurtulabiliriz,

 
hukuken bir yaptırımı var mı bilmiyorum.
önce bir an önce müşaviri değiştirin, gidin yenisiyle kapayın.
sonra avukata danışıp, işini düzgün yapmayan müşavirden tazmin edilebiliyorsa dava açın.
  • wct3 org  (09.08.23 22:37:44) 
Şirketi tasfiyeye sokabilmek için yönetim karar alır, noterde onaylatır bu kararı ve ticaret siciline ve vergi dairesine bildirilir? Siz aldınız mı tasfiye kararını noter onaylı?


  • non descript  (09.08.23 22:49:38) 
@non descript kendisi bu karari aldigini ve vergi dairesine bildirdiğini söyledi. Bu evrakları da kendisinden talep etmeliymişim, hata üzerine hata yaptım, adamın ne yaptığına dair hiçbir fikrim yok.

@wct3 org tesekkurler. şirket inaktif durumda olduğu için kendisine cüzi bir ödeme yapıyordum kendi rızası dahilinde, ucuz etin yahnisi durumu sözkonusu oldu. Şimdi dava açsam o da belki benden SMMM asgari ücret bedeline göre geriye dönük para isteyebilir, hukuken akıl dışı geliyor ama dediğiniz gibi avukata sormak lazım, bu arada kendisinin hiçbir ilave para talebi olmadı, arada işlemler için istediği tutarları da fazla fazla ödedim.
  • neccar zade zigzag efendi hazretleri  (09.08.23 23:22:57) 
bildiğim kadarıyla posta youlu ile vergi dairenize ışı bırakma bildirimi gönderebilirsiniz, veya var ise interaktif vergi dairesi üzerinden dilekçe ile, Bağkur vs. resmi belgelerin iadesi fes . bunlar sonraki işlemler


  • mrctrk  (10.08.23 03:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.