[]

Amazon yurtdışı sipariş iadesi

Amazon’dan yurtdışından verilen siparişlerde, eğer iptal/iade etmek istersek DHL kargo ile gönderebiliyoruz malum.

Peki süreç nasıl işliyor, daha önce bu tarz bir işlem yapan oldu mu?
Aldığım ürün nispeten pahalı olduğu için çok güvenemedim.
Artı DHL'in bir subesi de yok heralde, ama kurye talep edebiliyormuşuz.
Gerçekten çalışıyor mu bu kurye çağırmak hizmetleri?

Bu arada kargo daha gelmedi bile. Aslında kapıdan teslim almadan geri gönderme şansım da var sanırım ama en sağlıklısı hangisi olur bilemedim. İş yerine söylediğim için uyarı yapmama rağmen arkadaşların kargoyu teslim alma riski var.

 
İstediğiniz kargo firmasına verip parayı da siz ödeyip gönderiyorsunuz. Dhl ile göndermek zorunda değilsiniz.

Fişi/makbuzu foto çekip amazona iletiyorsunuz, kargo parasını size ödüyor.

Ürün ulaşınca da ürünün ücret iadesini yapıyor.

Ben ptt ile göndermiştim. Hiç sıkıntı yaşamadım. Üstüne yazacağınız adrese kadar size etiket/barkod oluşturuyor, yapıştırıp gönderiyorsunuz.
Çok basit yani.
  • artci sarsinti  (06.08.23 23:49:32) 
DHL teslim noktaları var. amazonda iade oluşturduğun barkodların çıktılarını paketin üzerine yapıştırıp gidip bu noktalara verebiliyorsun. çok temiz sade bir işlem.
biizm burada bir vestel bayi DHL teslim alma noktasıymış, gittim adamlar çıktı alıp kutunun üzerine yapıştırdı paketi benden aldı ve işlem bitti.
DHL kargonun kendisi ya da kurye talepleri biraz uğraştırıcı işlemler. DHL web sitesine ya da google yazarak veyahut dhl i arayarak bölgendeki teslim alma noktasına iadeni yapabiliyorsun.
  • erty_ksk  (07.08.23 08:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.