[]

Çok ünlü insanlar ne kadar ünlü olduklarının farkında mıdır?

Diyelim ki dünyaca ünlü bir oyuncusunuz, ya da bilim adamı, is adamı. Ve dünya üzerinde yaşayıp da isminizi duymayan kimse yok. Bu ünün ne kadar farkında olurdunuz? İnanılmaz bir fenomen bence. Çoğu ünlünün bunu olduğu gibi kabul etmekte zorlandığını düşünüyorum. Dün Barbie'yi izledikten sonra Margot Robbie'nin röportajlarına sardım, birinde Mexico'da gösterilen yoğun ilgiye inanamadığını söylüyor. Sürekli gündemde ve sürekli benzer bir ilgiye maruz kalmasına rağmen dönüp dolaşıp tekrar şaşırıyor gibi geldi bana. "Hiç böylesini yaşamamıştım" diyor, muhtemelen yaşayıp baş edemediği için unutmuştur.


İnsan zihni bunu algılayabilir mi, bu kadar beğeni, sevgi, dünya üzerindeki herkesin kendisi hakkında iyi kötü bir fikri olmasıyla nasıl baş eder sizce. Bastırma, görmezden gelme, narsisizm, olmadı kafayı yeme opsiyonlarıni bir kenara koyduğumuzda farkındalığı yüksek ve orijinal bir insan bu şöhretle ne yapar, nasıl anlamdirir, nasıl kullanır ya da baş eder?


Teşekkür ederim.

 
mesela Jennifer Lopez baya farkında

burda görülüyor www.youtube.com
  • AlsterWasser  (26.07.23 12:56:23) 
her ünlü her yerde tanınmaz. o yüzden farkedememeleri normal.
sallıyorum bazı ülkelerde mesela %10luk kesim tanıyordur.

  • jelly bear  (26.07.23 13:56:59) 
farkındalığın ne kadar yüksek olsa bile muhtemelen bir süre sonra o şöhretin için de kayboluyorsun. düşünsene 20 sene boyunca herkes, her yerde sana çok ihtimam gösteriyor. illa ki bunun içinde kaybolursun, delirmekten vs. bahsetmiyorum bu artık normalin haline gelir yani


  • fuatzzz1  (26.07.23 14:50:14) 
"Hiç böylesini yaşamamıştım" deme sebeplerinden biri de konuyu ilgi çekici yapmak. Çünkü "eh kalabalıklara alışkınız tabi" aynı etkiyi uyandırmayabilir.

Ben çok da inanamadıklarını sanmıyorum. En büyük problemleri zaten fazla tanınmak. Topluluk içinde kafalarına göre dolaşamıyorlar, hayatlarının her alanında yoğun ilgiden kaynaklı sıkıntılarla boğuşuyorlar zaten.

Bazen bir ünlü bir fanını tersiyor ya sokak ortasında mesela, bunalmış çünkü. Fazlasıyla haklı ve insani bir tepki veriyor, ama bu sefer de bu yaptığı şey olay oluyor.

Ya da ünlü biri bazen aşırı ilgiden çok bunaldığını, kendisinin de insan olduğunu biraz mesafeye ihtiyaç duyduğunu söyleyince insanlar bunu yapmacık buluyor ya, bu insanların en samimi oldukları anlar o anlar aslında.
  • akhenaten  (26.07.23 14:51:30) 
messi de farkında. hatta o kadar ki bunalmış artık.
kendisi inter miami'ye zaten bu sebepten gitti fikrimce. araplar daha fazla para teklif etti; ancak o, görece futbolun daha az ilgi gördüğü abd'yi tercih etti.

  • pangea  (26.07.23 16:57:35 ~ 16:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.