[]

1 aylık yavru kedi

1 hafta önce 1 aylık yavrfu kedi eve getirdim. 1 haftadır evdeydim. bu süre zarfında iyiydik, yerini benimsedi, çişini kakasını yapacağı yeri biliyor, yatağını döşeğini öğrendi vsvs

bugun işe döndüm. yalnız bırakamadığım için işe getirdim. ama böyle olmayacak sanırım. evde bırakmam gerekiyor.

1 hafta bakarken, birkaç defa 2-3 saatlik yalnız bıraktığım oldu. sorun çıkarmadı, yerinde yatıp uyumuş evde gezinmiş filan..
ama uzun süreli 8-9 saatlik yalnız kalmalarda, uzun uzun miyavlamaya başlar mı? nasıl yapacağım, bana bir yol gösterir misiniz?

 
1 aylık çok küçük. eminseniz en azından 40-45 günlük olana kadar yani kuru mamaya geçene kadar yanınızda götürün.
ondan sonrasında hiç bir şey olmaz. evde uyur, uyanır, gezer, mama yer, oynar.. kediler evi sever..

  • artci sarsinti  (10.07.23 11:19:13) 
yaş mama yiyor ve kuru mamayı da biraz nemlendirince yiyebiliyor. hatta yerini öğrendi uyandığında hemen oraya gidip karnını doyuruyor.

yatağını, kumunu ve mamalarını öğrendi ve benimsedi.

veteriner kuru mama da yer ama alışması lazım, bir süre sadece kuru mama verin, alışır dedi. yani kuru mama yeme konusunda aslında bir sıkıntısı yok.
  • love and trust  (10.07.23 11:22:38 ~ 11:23:31) 
İşe götürmeyin, kediler bölgeci hayvanlardır, kendi alanlarında kalmak isterler. Zamanla alışacaktır. Siz yokken üstünde sizin kokunuzun olduğu bir kıyafet, çorap vesaire bırakın sağda solda, tek başına tehlike yaratmayacak (yutmayacağı, boynuna dolamayacağı) birkaç oyuncak da bırakın, maması suyu olsun, oda kapılarını da kendi kendine kapanmayacak şekilde sabitleyin tamamdır. Fakat arkadaşların da dediği gibi henüz kedi çok küçük, mümkünse birileri gelip ara ara kontro etse en azından 2-3 aylık olana kadar, çok daha iyi olur.


  • orient blue  (10.07.23 11:23:17 ~ 11:24:04) 
miyavlama yapmaz.


  • hasansabbah  (10.07.23 11:34:52) 
Mamasını yiyebiliyorsa, tuvaletini yapabiliyorsa bırakabilirsiniz. Ama bıraktığınızda gireceği ruh hali büyük oranda kediye bağlı. Bazısı çok agresifleşiyor, küsüyor, stresten evdeki her şeyi tırmalıyor. Bazısı hiç oralı olmuyor, gayet memnun görünüyor.

Arkadaşımın kedisi yavruluğundan beri evde olmasına ve yine yavruluğundan beri arkadaşım işe gidip gelmesine rağmen yetişkinlikte huyu değişti baya, başkasına vermek zorunda kalmıştı. Gittiği yerde evde hep biri var, bir süre sonra duruldu geri mesela.

Başka bir arkadaşımın kedisi de evdeki herkese mobilya muamelesi yapıyor örneğin. Biri var, yok hiç umrunda değil. O zaten hep yalnız yaşıyor kendi kafasında.
  • akhenaten  (10.07.23 12:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.