[]

Kaza tutanağı tutmadım ne olur?

Herkese merhaba,

Hayatımda ilk defa trafik kazası geçirdim. Küçük çaplı bir kaza sonrası aracımda tutanak olmadığı için sadece karşı taraftaki tutanağı doldurduk. Tutanağın, karşıdaki araç sahibinin ehliyet-ruhsatının ve araçların fotograflarını çektim.

Benim tarafımdan bir tutanak tutulmadı yani. Ben fotograg çekmek dışında hiç bir işlem yapmadım. Bu kazadan kimin nasıl haberi oluyor da işlem başlıyor? Tek tarafli tutanak olmasi sorun olur mu?

Teşekkürler.

 
geçmiş olsun öncelikle.
ikiniz de olayı aynı şekilde anlatıp imza attıysanız yeterlidir. karşı tarafın sigorta şirketi üzerinden işlem başlar, senin sigorta şirketinle onlar iletişime geçer ama sen yine de kendin arayıp tutanağı sigorta temsilcisine ilet mutlaka. önemli olan kısım kazayı tutanağa doğru şekilde aktarmış olman. karşı taraf çakalsa seni hatalı çıkaracak şekilde yazmış çizmiş olabilir, dikkat etmişsindir diye umuyorum.

  • hrskrs  (03.07.23 16:06:16 ~ 16:10:58) 
o tutanakta 2 kopya olur zaten. birini sen alsaydın.
ayrıca mobil uygulaması var ordan da tutanak tutabiliyosun.

  • jelly bear  (03.07.23 16:10:42) 
İki tarafın ayrı ayrı tutanak tutmasına gerek yok zaten, eğer ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza değilse kendi aranızda tek bir tutanak tutulabilir hanginiz müsaitse artık, anlaşmazlık varsa görev alanına göre trafik jandarma ya da trafik polisi çağırılıp onların tutması da istenebilir. Tutanak ile birlikte ehliyet, ruhsat bilgileriniz, poliçe vs ile birlikte imzalanıp taraflardan birisi tarafından sigorta şirketine teslim edilir.

Tutanak daha sonra sigorta şirketi tarafından tramer'e işlenir.
  • solo  (03.07.23 16:10:53 ~ 16:11:37) 
@hrskrs

Teşekkür ederim.

Açıkçası karşıdaki de bu konuda acemiydi. Kaza ile ilgili yazılı bir anlatımda bulunmadık. Çizimi de ben yaptım ama o çizimden hiç bir şey anlaşılmaz.

İki sokağın kesişiminde benim ön tampon adamın arka çamurluğuna vurdu. Bence onun beklemesi gerekiyordu yol hakkı bendeydi ama açık konuşmak gerekirse bilmiyorum.

Benim geldiğim sokak ana yola bağlanıyordu o yüzden geçiş önceliği bende değil mi? Karşı tarafın geldiği sokak ana yola bağlanıyor mu bilmiyorum.
  • fiberaktif  (03.07.23 16:11:24) 
o zaman sigorta temsilcilerinize ulaşıp onların rehberliğinde sıfırdan yeni bir tutanak tutmanız daha doğru olur gibi. sözlü anlatım ve çizimler önemli, kimin ne kadar kusurlu olduğuna onlara bakılarak karar veriliyor nihayetinde.


  • hrskrs  (03.07.23 16:15:58) 
O sayfalara yazılan yazılar arka sayfaya da geçiyor. en arkadaki kopyayı diğer sayfalardan kopararak ayırıyorsunuz ve karşı tarafta da bir kopya olmuş oluyor. O sayfayı da karşı taraf alıp gidiyor.

Siz tutanağı düzgün tutmamışsınız ama üstteki cevabınızı okudum. Bence yeni bir tutanağa daha özenli ve en doğru şekilde yazın/çizin. Karşı tarafı da arayıp buluşun ve imzalatın. Dediğim gibi son sayfayı kopararak ayırın ve tutanak kopyalarını bölüşün.

Arkadan vuran siz olduğunuza göre sanıyorum suçlu bulunacak olan sizsiniz. Karşı taraf kendi sigortasından başlatır zaten hasar işlemlerini. Gerisi sizlik değil, sigorta şirketlerinin işi.
  • invictae  (03.07.23 21:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.