[]

haciz - ipotekle ilgili kurgu bi soru

elimizde bi ev var diyelim. ipotek gösterilmiş, bankadan kredi çekilmiş.

-borç bankaya ne kadar süre ödenmezse ipotek süreci başlar? direkt ev satışa mı çıkar yoksa önce haciz falan mı geliyor?
-bankadan ''ev şu zaman satışa çıkacak'' benzeri bi tebligat geliyor mu? evetse bu tebligatın gelmesi satış işlerinden ne kadar önce oluyor?

yani süreç nasıl işliyor şöyle genel hatlarıyla özet geçecek birileri varsa çok makbule geçecek.

*ödev olarak yazılacak bir hikaye için gerekli ama gerçekçi olmasını istiyoruz.

 
Kredinin türüne göre değişiyor süreler. Konut kredisi ise tüketicinin korunması hk kanuna göre, arka arkaya en az 2 taksitin ödenmemesi durumunda banka ihtarname gönderiyor noter aracılığıyla. Bu ihtarda şu şu taksitleri ödemediniz, 30 gün içinde ödeyin yoksa hesabı kat ederiz ve toplam .... tl yi icra masrafları ve vekalet ücreti ile ödemek zorunda kalırsınız der. Verilen süre içinde ödeme olmazsa hesap kat edilir. Dosya avukata atanır. Avukat ataması ile ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takip süreci başlar. Ödeme emri (eğer 68 anlamında belge varsa yani ticari nitelikli bir kredi ise icra emri gönderilir) bu ödeme emrinde 30 gün ödeme süresi verilir. Ödenmez ise taşınmazın kıymet takdiri yapılır. Bu kıymet takdiri(bilirkişi raporu) tüm ilgililere tebliğ edilir ve bilirkişi raporuna itiraz edilmezse taşınmaza satış günü verilir. Satış ilanı hazırlanır ve taşınmaz açık arttırma usulü ile satışa çıkar.


  • turuncu tonlarda  (12.06.23 14:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.