[]

playstation 5 oyun tavsiyesi

hayatımda ilk defa evimize oyun konsolu girdi, o yüzden bilgimiz yok ve heyecanlıyız.

bilenlerden oyun tavsiyesi istiyoruz. oyunculardan biri 11 yaşında amabakmayın 11 dedim diye bebe oyunlarını sıralamayın.

fifa 23 cepte.

bize bir araba yarışı lazım, split screen ile karşılıklı kapışalım. kontrolleri kolay olsun, her virajda yoldan çıkmayalım. kayınçonun ps3'ünde blur diye bir oyun vardı çok severdik onu. öyle bir şey.

böyle first person shooter tipi elde silah düşmanları vurduğumuz tarz bir şeyler lazım.

bir dövüş oyunu lazım. ucuzdu, mortal kombat 11'i aldım ama çok tat vermedi yani şiddet görüntüsü ekliyecez derken oyunun dövüşme kısmını ikinci plana atmışlar. eski kafalıyım ben, klasik bir dövüş oyunu yok mu?

bunların dışında şu mutlaka olmalı, şunu kesin bulundur diyeceğiniz neler var? sırf çocuk diye düşünmeyin, benim tek başımaoynayabileceğim şeyler de önerebilirsiniz. mesela gta v de aldım, senaryosu pek çocuğa uygun gibi gelmedi en başından, devamı ne olur bilmiyorum.

tabii öyle binlerce lirayı dökecek kadar zengin değiliz. mümkün olduğunca ucuz, indirimli, hatta beleş oyunlar, veya şu fiyat ama kesinlikle değer, ps plus üyesi ol şunları kaçırma diyeceğiniz her tavsiyeye açığız.

teşekkürler.

 
Playstation demek ekskluujiv demek benim gözümde, çocukları da düşündüğümüz zaman Uncharted serisi baştan sona türkçe dublaj oturulur bitirilir. Gerçi onun da exclusive'liği kalmadı, uncharted 4'ü şu an pc'de oynuyorum. Days gone'ı da oynuyorum hatta. spider man'i de. last of us part 1'i de oynayacağım. Lan? Konsola özel oyun kalmamış şaka maka.


  • onemoremile  (18.04.23 13:52:30) 
ilk olarak ps plus alıp playstation klasiklerini oynayın. playstation'ın en büyük artısı kendine ait exclusive oyunları ve hepsi klasikleşmiş, iyi oyunlar. bunların çoğunu ps plus ile oynayabilirsiniz. mesela:

horizon zero dawn
ghost of tsushima
spiderman
god of war
last of us
uncharted
bloodbourne

şu anda bunların hangileri katalogda bilmiyorum. ama bu oyunları oynamadan ps sahibi olmak, konsolun en büyük avantajını kullanmamak olur.

bu arada bu oyunların hepsi single player oyunlar.
  • sir gawain  (18.04.23 13:57:45 ~ 14:03:20) 
"Last of us" easter indiriminde zombi falan kesiyorsun. Yillardir oyun oynamiyorum ama bu beni sardi. Gerci icinde lezbiyen sevisme sahnesi var. cocuklar icin bu durum nasil olur bilemem.


  • tezek  (18.04.23 14:01:48) 
split screen için: team sonic racing, beach baggy racing, crash team racing
ikinizin beraber oynayabilecği ödüllü muhteşem oyun: it takes two

kediyi yönlendirdiğiniz bir başka harika oyun: stray

fps: days gone, far cry primal, far cry 5, red dead redemption 2

klasik dövüş oyunu kansız olsun: ufc

mutlaka oynamalısın: uncharted serisi, bioshock, dishonored, ghost of tsushima, hitman serisi.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (18.04.23 14:01:58) 
dövüş oyunu için şunu ekleyeyim. kandan ve şiddetten rahatsız olduğumuz için öyle yazmadım. ben 44 yaşındayım, çocuğumun yaşında ben de oyun oynardım, amiga 500 çocuğuyuz. mortal kombat bizim zamanımızda çıkan bir oyun, street fighter'dan sonra çağ atlatmıştı. ama normal dövüşürdün, en sonda finish him diyince rakibin kalbini sökerdi, ne bileyim omurgasıyla birlikte kafasını koparırdı, biz de heyecanlanırdık ohaa ne yaptı lan diye.

şimdi mortal kombat oynuyoruz, ulan adamın yapmadığı kalmıyor, oyunun ortasında bacağım kadar testereyi saplayıp hatır hutur kesiyor, bi koyuyor gözleri patlıyor, kaburgalarını kırıp kafasına hançer sokuyor, kanlar fışkırıyor. sonra adam kalkıp aynen devam ediyor. lan heyecan nerede? yani finish him'de kalbini sökmek oyuncak kalıyor resmen. bi de bunları yiyen adam kalkıp dövüşmeye devam ediyor anasını satayım. bitince yine finish him diyor. ulan daha ne yapabilirsin ki zaten finish him yapınca heyecanlanalım? şiddet tiyatrosu yapmak için dövüş tarafını yalan etmişler. katır kutur kesip delik deşik ettikten sonra kalkıp dövüşmek neymiş? aduket at, bıçak fırlat, ateş yolla, elektrik çarptır. scorpion kanca atıp çekerdi mesela en şiddetli hareketi buydu. şimdi bin katını yapıyor, karşıdakine bir şey olmuyor. çocuk bile dedi baba bu adam nasıl geri ayağa kalkabildi diye. zerre heyecan duymadı, bırak şiddetten kötü etkilenmeyi. kan çıksın o dert değil.

pek sevmedim bunu.
  • kibritsuyu  (18.04.23 14:26:54) 
oyunlar ilginç ya. ölüyorsun tekrar diriliyorsun falan.:) oyunların doğası saçmalık zaten hocam takılma bu kadar.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (18.04.23 15:26:19) 
hocam oyunların mantığına takılmıyorum zaten. oyun bu elbette öyle şeyler olacak. yetmiş kurşun yiyip yerde bulduğu sağlık çantasını alınca cillop gibi iyileşmez kimse.

anlatmak istediğim o değil yahu. heyecan yok heyecan. güzelce dövüp finalde mükemmel bir bitiriş yapmak varken bütün oyunca salak salak aşırı abartılı heyecansız şiddet görselleri. o kadar karikatürize ki oynadığın dövüşten bir şey anlamıyorsun. yoksa testereyi soktuğu halde ölmüyor, öyle saçmalık mı olur demiyorum. sok yine testereyi, adam düşsün. hatır hutur kestirmeye ne lüzum var sonunda öldürmeyeceksen?
  • kibritsuyu  (18.04.23 19:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.