[]

LYS Karmaşası?

Lys matematik toplamda 70 net.
lys edebiyat-coğ. toplamda 60 net.
ygs netlerim toplamda 115.

ben şimdi aslında sayısal öğrencisiyim. fakat fenin "f" sini bilmememden mütevellit fen sınavından hiç umudum yok. isteğim matematik le ilgili bir bölüm okumak. mesela "matematik" ya da "matematik öğretmenliği" gibi. fen sınavı yarın biliyorum ama şimdiden söyleyeyim 25-30 net arası o da belki, şanslıysam. o yüzden benim merak ettiğim soru şu:
geçen seneki sistem de bu matematik ya da matematik öğretmenliği bölümleri e.a. ve say. da ortak alandı. seçilebiliyordu. benim lys de ise tm puanlarım say. puanlarımdan yüksek gelecek, görüldüğü üzere. o zaman ben istediğim matematik bölümünü lys fen yerine lys edebiyat üzerinden seçsem? konuyu çok uzattım ama anladınız siz. böyle bir imkanım var mı? Bi yardım ediverin çok sevap kazanacaksınız... hepinize teşekkürler...

 
matemtaik öğretmenliği ortak alansa yaz gitsin. hem puan da düşmez ortak alanda.

sana tavsiyem ise bir sene daha kal. tm'den hazırlan. o matematik 75 olur, edebiyat da 70 üstüne çıkar. çok mükemmel yerlere gidersin.
  • sen git ben geliyorum  (26.06.10 18:45:35) 
geçen sene ortak alandı ama şimdi sistem değiştiği için işler karıştı tam olarak bilen biri aydıtlatsa beni. matematiği yazıcam da say.cı olduğum için lys de fenimi baz almazlar mı? ama edebiyat lys sınavım çok daha iyi. yani onu nası ayarlıcaz yoksa yok mu öyle bi dünya?

@1, ikinci senem zaten bu sene de gitmessem kovacaklar evden.
  • olebole  (26.06.10 18:48:06 ~ 18:52:44) 
ortak alanlar değişmedi diye biliyorum. mat yazamazsın (yani yazarsın da tutmaz fen yapmadan) o yüzden mat öğretmenliğine dayan sen. iyi bir eyler yapmışsın, and'da tutar mutlaka diye düşünüyorum.

bir yıl üni okuyup bıraktım, dolayısıyla bu sene benim 4. senemdi ve en sonunda voleyi vurdum sanırım. o yüzden sene sınırlamasına çok takma. hedefinin peşinden koş. evden atmazlar ya anne yüreği dayanmaz :)
  • sen git ben geliyorum  (26.06.10 19:12:13) 
@sen git ben geliyorum, yeni sistemde puanlamada ygs puanına ve lys-lerden iki tanesinin puanına bakıyorlar. yani say.da lys-fen ve lys-mat. ama şimdi ben istiyorum ki lys-mat ve lys-edb. puanlarımdan tercih yapıyım, eşit ağırlık öğrencisiymiş gibi. mat. ve mat. öğretmenliği bölümleri de e.a. da geçen sene ortak alandı zaten. o yüzden şimdi nası oluyo diye sordum...

anne yüreği dayanmaz da, baba yüreği s*ktiri çekmiş durumda ://
  • olebole  (26.06.10 19:19:33) 
biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla ortak alan dedikleri şey alan dışında kat sayı farkı uygulanmaması. yani fen'ci olarak edb yapmak şart çünkü onun puanına ihtiyaç var. yani edb yaptıtan sonra sen rahatça seçebilirsin matematik öğretmenliğini. yoksa fen ile edbyatı nasıl kıyaslayacaklar ki? mantıksız oluyor ya da gözardı ettiğimiz bir şey var.


  • sen git ben geliyorum  (26.06.10 19:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.