[]

Eğitime öğrencilere yatırım yapan şirketlerin beklentileri ne?

Örneğin büyük bir yazılım firması Oracle öğrencilere ücretsiz program veriyor Amerika’da. SAP bilgisayar laboratuvarı bağışlıyor falan. Maddi yardımlar sponsorluklar veriyorlar. Bunların sosyal medyada duyurulması dışında nasıl bir katkı bekliyorlar? Burs gibi yardımdan bahsetmiyorum. Programlarının öğrenilmesine yönelik katkılar. 100 öğrenciden belki de 99 u o programı kullanmayacaktır?




 
Büyük firmada çalışacak öğrencilerin yüzde 99u oracle, sap vs kullanacaktir. Tedarik zinciri, üretim, muhasebe, finans, ik, satış vs vs.

Bu noktada bu erpleri bilen adam yetiştirmek demek sirketlere hazir adam gitmesi, bu erpleri bilen kisilerin çoğalması demek.

Benim Türkiye'de okudugum okulda da var sap dersi misal.

Ha bir de ne kadar çok kişi bilirse piyasada o kadar bilen adam olur, haliyle firmalar erp yatırımı yapacakken elinde bilen iş gücü olan erp yatırım yapmayi tercih edebilir.

Benim görüşüm bu.
  • logisticsmanager  (07.03.23 16:45:26) 
logisticsmanager'ın dediği gibi tam olarak. uzun vadede bu eğitimleri veren şirketler müthiş kazanıyor. mesela cisco da öyle.


  • roket adam  (07.03.23 17:00:29) 
100 öğrenciden 1'i bile çalıştığı veya kurduğu şirkette o programın kullanılmasına sebep olursa bu iş maliyetini çıkarmış olacak. Bu arada zaten herhangi bir maliyeti de yok. Program orada yazılmış şekilde duruyor.
Bir programı ne kadar çok kişi bilirse piyasada da o kadar yaygınlaşır.

Ayrıca insanlara henüz öğrenciyken yapılan yardım ve bağışların daha etkili olduğunu tahmin ediyorum. İnsan 20 yaşındayken fikirleri tam olarak oluşmamış olabiliyor ama 60 yaşında bir insanın fikrini değiştirmek daha zor olacaktır.

Yapılan bağışların hem şirketlerin hem de bireylerin bir kısmını vergiden düşebileceğini de ekleyelim.

Bildiğim kadarıyla Amerikan kültüründe bağış yapmak çoğu aile için standart. Ailelerin önemli bir kısmı yıllık kazancının %2 - %5'i civarında bir parayı bağış yapmak için kullanıyor, bütçesini o şekilde planlıyor.

Sizin sorunuzda büyük ihtimalle anlayamadığım kısımlar oldu. 100 öğrenciden 99'u neden o programları kullanmasın ki?
  • michael_knight  (07.03.23 17:06:00) 
okula başladık ilk CAD programı solidworks.

şimdi solidworks kullanırsın kullanmazsın o başka mevzu ama herkes solidworks'ü bilir.

o sebeple daha iyi bile olsa ortalama bir adam torio yazılımını değilde gider solidworks'ü aldırtır firmasına
  • duyurukullanıcısı  (07.03.23 17:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.