[]

Yurt dışına çıkışımla ilgili fake belge nasıl hazırlanır?

2 aydan fazladır pasaport bekliyoruz. aradım, annmlerle umreye gidicez acil bekliyoruz kaç ay oldu gelmedi dedim. tamam kayıt düştüm hızlandırırlar dedi.

2 hafta sonra da şöyle bir mesaj geldi 199dan:

"Pasaport başvuru süreciniz için pasbelge@nvi.gov.tr adresine yurtdışı çıkış tarihinize ilişkin belgeleri iletmenizi rica ederiz."

Ne yapayım fake uçak bileti atılıyordu sanki ön rezervasyon mu ne oluşturuluyordu, öyle bir şey mi atayım? Veya yine fake bir otel rezervasyonu oluşturulabiliyor muydu?

Benzer bir şeyi vizeye başvururken de yapıyorduk sanki ondan soruyorum. Yani yasa dışı bir şey sormuyorum, "mış" gibi yapıyorduk bir şekilde o nasıldı?

 
otel rezervasyonu yaparsiniz booking den. Bileti almadim pasaport yok diye dersiniz, eskiden thy bedavaya rezerve ediyordu 24 saatlik onu gosterebiliyordunuz ama artik onu ucretli yapiyor yanlisim yoksa. Dolayisiyla bilette oyle bir sikintiniz olur.

yasa disi bir sey sormuyorsunuz ama bence cok etik degil. Onu soylemek isterim.
Yani anliyorsam ben 199 dan gelen mesajin amaci su, vatandas yurtdisina cikacak isi aksiyor dolayisiyla vatandasin pasaport ihtiyacini one alalim. Ancak anladigim sizin boyle bir aksayan isiniz yok varsa direkt onu sunun zaten. Bir davetiye vs.
Bu konu bu anlamda vizeyle ayni sey degil. Vizedeki durum bilinmezlik sebebiyle oluyor vermezlerse yaniyor cunku rezervasyonlariniz. Burada siz muhtemelen aciliyetten oturu bir baskasinin onune gececeksiniz.
  • wallcan  (07.03.23 15:07:14) 
evet çok acil değil ancak elimizde olursa uygun yerlere vize için başvurmaya başlıycaz. Bir de bizden sonra başvuranların pasaportları büyük ihtimalle harç bedeli olarak daha yüksek tutarlar ödedikleri için gelmiş ama 2023 öncesi, aralıkta başvuranlarınki hala bekletiliyor gibi gördüm burada ve forumlarda. O yüzden hızlandırmaya çalışıyorum.

yani durum öyle ise, bizden sonra başvuranların gönderilmesi için önce bizimkilerin gönderilmesi lazım. bu durumda kimsenin önüne geçtiğimizi düşünmüyorum.

biz bir hizmet için para verdik ortalama ne ise o sürede gelsin işte. Normalde 10günde mi geliyor, tamam 15de gelsin, deprem oldu olaylar oldu tamam 20 günde gelsin, 30 günde gelsin. E 60 gün oldu ne yapalım yani aştığı için bu şekilde bir yol izledim zaten. acilleri beklersek.. bize hiç gelmesin o zaman uğraşmasınlar bizim durumumuz acil değil diye?
  • ananiyimioguz  (07.03.23 16:51:54 ~ 16:58:00) 
sorunuza cevap degil ama hem annem hem babam zam oncesi aralik'ta basvurdu subat sonu geldi, sizinki de yakindir diye tahmin ediyorum.


  • kassiopeia  (07.03.23 17:14:55) 
çok garip. ben geçen ay bir perşembe günü başvurdum. başvurudan sonra da hemen 199 arayıp aciliyetini bildirdim. herhangi bir evrak vs istemediler ve pazartesi pasaport elimdeydi. 1 ayda süreç bu kadar değişmiş olamaz. görüştüğünüz vatandaş temsilcisinin işgüzarlığı da olabilir.
uçak biletinde en yüksek sınıfta bile %100 iade yapılmıyor iptal durumunda. kesintili iade yazıyor hatta açıklama kısmında alırken. veya bileti almayıp fiyat sabitleyerek rezervasyon yapabilirsiniz, onun da bir ücreti var tabii.

  • faberkastelli  (07.03.23 18:17:01) 
umreyi kullanmama gıcık olmuş olabilir sdfjsg

pegasusta 24 saat içinde ücretsiz iade hakkı varmış.

medine ye 2 kişilik bilet aldım 1 ay sonraya. o bileti ilgili maile yolladım.

sonra iptal ettim bileti

umarım bileti online kontrol etmiyorlardır sadece bakıyorlardır 0:)
  • ananiyimioguz  (07.03.23 19:38:49 ~ 19:44:54) 
twitter'dan etiketleyerek durumu anlatan kısa bir twit atarsanız süreç hızlanabilir. Ben de dahil olmak üzere çoğu kişi bu şekilde aldık


  • incelikler yüzünden  (07.03.23 19:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.