[]

Bir Avukatın Siyasi Partiye Üye Olması

Merhaba,

Bir arkadaşım için sorusunu paylaşıyorum.

Ben halihazırda hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim ve ileride bu mesleği yapmak istiyorum. Kardeşim de avukat olmak üzere ve birlikte ofis açmak gibi bir hayalimiz var. Sormak istediğim şey şu. Yaşanan deprem felaketinden sonra iktidarın seçim kaybetmesini beklemenin doğru olmadığını düşünmeye başladım. Kendi adıma küçük de olsa bu konuda bir katkı sağlamaya karar verdim ve muhalefet partilerinden birine kayıt olup küçük de olsa (ki başlarda eminim böyle olacaktır doğal olarak) görevler alıp aktif olarak legal bir şekilde burada rol almak istiyorum. Oturduğum yerden böyle olmamalıydı böyle yapmamalılardı demek yerine bir şeyler için çabalamak istiyorum. Fakat avukatlık yaparken bu ileride bir soruna yol açar mı bunu kestiremiyorum. Elbet sorunlara yol açacaktır ama bu sorunlar çok büyük sorunlar mı olur? Bu konuda tecrübeli avukatların fikrini merak ediyorum.

Ek olarak bu konuda partinin hangi parti olduğu da değişkenlik gösterir mi? Örneğin eğer bu durum bir soruna yol açıyorsa CHP veya İYİ Parti gibi partilerde sorunların niteliği farklıyken, TİP gibi daha küçük partilerde sorunların niteliği daha mı farklı olur?

 
hakim savcılık düşünmüyorsan devam.

edit: daha genel haliyle tüm kamu diyebiliriz hatta. bi şey daha ekleyeyim, ünv 2 oturmuş bir siyasi görüş için bence çok erken bi zaman. şahsen ben ünv 2'deki görüşümden çok uzak bir noktadayım mesela. bence acele etme derim.
  • bos dusunce balonu  (13.02.23 18:05:05 ~ 18:07:38) 
@bos dusunce balonu, arkadaşım 20lerinde değil, 30larinda. Üniversite işi yaniltici olmuş. :)


  • şeyh x  (13.02.23 18:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.