[]

Ne yaparsam yapayim Instagram hesabım büyümüyor

Merhabalar.
Cok emek verdiğim bir Instagram sayfam var. Satış falan değil amacım, sadece etkileşimi artirmak, organik takipçi ve beğeni istiyorum. Fakat ne yaparsam yapayim asla buyumedi. 2 senelik bir hesap. En başından beri böyle. Bir seye mi takildim, neden büyümüyor asla anlamıyorum. Verdiğim emekle gelen beğeni sayısı rezalet seviyede. Nereye kime danisabilirim? Algoritma ile ilgili şeyleri okudum, uyguluyorum, daha napabilirim? Takipçi satin almak istemiyorum. Sürekli reklam vermek de istemiyorum.



 
bu salak çekilişler işe yarıyor sanki? insanlar bedavanın peşinde.


  • bir ileti paylastim  (29.01.23 20:31:42) 
Bunu yapabilmek için çok komik bir sayidayim, artik ücretli danışmanlık almayı falan düşünüyorum, varsa tavsiyeniz alabilirim


  • sirisum  (29.01.23 20:46:50) 
Reels üretiyorsun değil mi? Düz görsel paylaşımının pek olayı kalmadı ve instagram da videoları öne çıkarıyor artık.

ve emek harcama :D bir arkadaşımın hesabında çok emek verdiğimiz videolar tutmazken geçen rasgele atılan bir şey 2 milyon izlendi, 130 bin civarı like geldi fakat üye dönüşü 2000 falan. Yani binde 1 abone geliyor abone artırmak gerçekten zor.
  • nhk ni youkosu  (29.01.23 21:09:16) 
algorıtmayla ilgili mevzuları gecen seneden berı degıstırdıler, reels ağırlıklı falan olması gibi. ama yıne de bence net bır bılgı değıl o yazılanlar, günün sonunda dediğiniz gibi anlaşılmayan nedenlere takılınabiliyor. benım de kendı markam için hesabım var ancak ben profesyonel bir destek aldım, şu an iyi durumda ben ama başlarda ben de anlamamıştım. şu an anladığım kadarıyla da sürekli aktif olman gerekiyor, bir hikaye yaratman gerekiyor, özellikle de son zamanlarda popüler olan ne varsa onu üzerinden paylaşım yapman gerekiyor ki hedef kitlesi çoğalsın.(reelstaki müziklerin, görsellerin paylaşımı gibi.) ama daha niş belli bir kesime hitap eden bir sayfaysa tabi bunu yapmak daha zor; örneğin kitap analizi yaptığınız bir sayfaysa daha zor ama seyahatse biraz daha çeşitlendirilebiliyor gibi.çoğu insan içn de paylaşıma sadece bakıp geçmek, beğenmemek yada takip etmemek daha kolayına geliyor. ama bence yine de net bir formülü yok, sürekli aktif ve heyecan verici paylaşımlar yapıp ilgiyi tutmak gerekiyor bir şekilde.


  • crackcodemood  (29.01.23 21:29:16) 
"yani binde 1 abone geliyor abone artırmak gerçekten zor."

gerçekten çok iyi içerikler denk geliyor sırayla kaydırırken ama takibe basmak aklıma gelmiyor hakkaten
yorumlara bakıyorum
  • bir soru sorcam  (29.01.23 21:59:21) 
Reklamsız büyüme ve etkileşim imkansız, az meblağlar da olsa reklam vermeniz gerekli.


  • ebeş  (29.01.23 22:03:37) 
Kadınsan daha açık kıyafetli ya da deniz kenarı fotoğrafları, erkeksen yanında böyle kadınların ya da bol para harcanmış diğer ürünlerin olduğu fotoğrafları paylaş. Bunlarla uğraşmak istemiyorsan ya takibe takip hesaplarına/organizasyonlarına girip birilerinin bir şeylerini beğenip takip edeceksin, onlar da seni takip edecek ya da büyük bir olay/skandal/rezalet ile anılacaksın. Başkalarının sosyal medya hesaplarına düşeceksin. Onlar paylaşacak vs.


  • nawar  (29.01.23 22:45:19) 
sayfayı yazsaydın bakardık.


  • vizivozo  (29.01.23 23:13:18) 
sayfayı yazmadığın sürece nasıl yorum yapabiliriz?

bence reklam vermeden de erişim gayet artabiliyor, keşif algoritması çok iyi çalışıyor diye düşünüyorum. içeriklerinde sorun var ya da ilgi çekici olmayabilir.
  • roket adam  (29.01.23 23:34:48) 
sayfa büyütmek emek istiyor evet ama birde o hesaptan insanlara bir şey vermek var.
Mesela şimdi duyuruyu görünce kendi instagram sayfama baktım hep ilgi alanimla ilgili paylaşım yapanları, dekorasyon hesaplarıni ve yoga meditasyon gibi içerikleri takip ediyorum.

Arada önüme sponsorlu reklam düşüyor mesela herhangi biri bir erkek pahalı bir arabanın önünde bileğe kadar pantolonu, babet çorabı ve tespihiyle poz verip altına da atarlı bir Söz yazarak paylaşmış bu fotoğrafla da reklam yapıp takipçi topluyor.
ben bu adamı neden takip ediyim?
spam yapıyorum direkt. Bu reklamı bir daha gösterme yapıyorum.
Çok düşüyor böyle reklam, reklam verirken benim yaş araligimdaki kadınlara ulaşsın seçeneğini tıklıyor herhalde.

Bir hobiniz varsa, elinizden herhangi bir iş geliyorsa, ya da mesleğinizi ilgili bilgi verici içerikler üretin.
Öyle sap gibi kendinizi paylaştığınız bir hesapsa insanlar niye takip etsin?

Mesela geçen gün bir hesaba denk geldim biraz inceledim o kadar bomboş o kadar anlamsız ki.
Ama bana göre böyleymiş sıradan bir ev hanımı kara lastikli ayaklarını çekip her şey geçici vs. bunlarla bile mutlu olunur tarzı bir şeyler yazmış.
Ne reels çekiyor, ne dikkat çekmeye çalışıyor ne takipçi derdi var, ne de tarif veriyor veya bilmişlik yapıyor.
Ama 10k organik takipçisi var.

böyle işte hem insanla sizi kendinden biri görecek hem de samimiyeti hissedecek.
  • kirmizipilotkalem  (29.01.23 23:53:29) 
Öyle "sap" gibi kendimi paylaşmiyorum, hatta hic kendimi paylaşmıyorum. Eserlerimi, hobimi icra ediyorum. Teşekkürlr


  • sirisum  (30.01.23 00:04:04 ~ 00:04:21) 
Hobinizi yaparken, mesela eserinizi ortaya koyarken enteresan bir reels cekebilirsiniz belki? Ortaya cikis sureci gibi.

Ben de sadece kendi ilgi alanimi takip ediyorum acikcasi, diger hesaplara hic bakmiyorum bile, bir sure sonra da hep benzeri seyler cikiyor zaten.

Bir de, hedef kitlenizi bilmiyorum ama tiktok sanirim daha 'in', oraya da bakin bence. Ben kullanmiyorum ama takip ettigim epey unlu bir yasam kocu gibi bir adam tiktoku cok oneriyor bu anlamda. Tek bir video ile birden acayip takipci toplamis orada falan filan
  • kassiopeia  (30.01.23 00:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.