[]

iş bulabilmek için kurs önerileri alıyorum

30 yaşındayım. doğru dürüst bir iş deneyimim yok, ingilizcem iyi değil, dandik bir bölümden mezunum (lisans). neden böyle oldu diye sormayın, oldu bitti artık, biraz daha kötümser kalırsam hayatım bu şekilde bitecek zaten.

1-2 kursa gidebilecek kadar para var (akraba destek çıkacak). 2 kurs diyelim biz buna. şu an yaşımdan dolayı "şu sektör hoşuma gidiyor", "şuraya girmek isterim" gibi bir şey demeye hakkım olmadığını düşünüyorum (sektörlerden de bihaberim zaten) ama mümkün mertebe ofis işi, masa başı bir iş arıyorum.

sorum şu: hangi 2 kursa gidersem (mümkünse 1 olabilirse daha iyi) bu benim için "mevcut durumumda" en iyisi, en "efektifi" olur. hangi 2 kurs, benim işe girme ihtimalimi en çok arttırır? hatta hangi 2 kurs, beni bir işe sokar?

yardımcı olursanız çok çok sevinirim. çok teşekkürler.

 
yok öyle bir kurs.


  • kanasla intihar eden adam  (26.01.23 22:30:27) 
İşKur'a git. Orada işbaşı eğitim kursları var. Kurslar ücretsiz. Hatta sigortan yapılıp üstüne ufak bir para veriyorlar. Kursu bitirdiğinde de hem iş öğrenmiş oluyorsun hem de seni istihdam eden kişiye İşKur destek sağlayacağı için cazip bir aday olmuş oluyorsun.

Tabii maaş beklentin yoktur umarım. 30 yaşında ve doğru dürüst bir deneyimi olmayan kişiye işbaşı eğitim kurs bitirse de çok büyük paralar vermezler diye düşünüyorum.
  • nawar  (26.01.23 22:35:57) 
bence kaynakcilik ogren. ben simdiki isim olmasaydi kaynakcilik, motor ustaligi, seramik ustaligi vs kovalardim.


  • nibba  (26.01.23 23:00:46) 
Kpsskursu ve eğer yoksa aöf-işletme lisansı.


  • kararsızataletfilozofu  (26.01.23 23:17:28) 
@nawar: maaş beklentim yok tabii. Birkac sene asgari ucrete raziyim.


  • hlot  (26.01.23 23:17:42) 
yazılımcılık yapabilirim dersen bilgeadam'ın (veya varsa benzeri başka yerlerin) kurslarına bakabilirsin. zamanında (2-3 yıl öncesi gibi) bir programı vardı adı neydi unuttum da 6 aylık falan bir kurstu ve işe girdikten sonra kurs parasını alıyordu ve belli bir sürede işe giremezsen hiç almıyordu hatta. fiyatı biraz tuzluydu fakat okul gibi haftada 5 günlük full time falan bir kurstu sanırım ve 1 ay falan da staj yapılıyodu, staj yerini de onlar ayarlıyordu baya kapsamlı bir şeydi.


  • semaforo de medianoche  (26.01.23 23:37:24) 
online yazılım calıs.
youtube deniz derya. hatta hic bir sey bilmiyorsan yol haritan şunlar olabilir bence.

html
css
javascript
react

bunlarla ilgili youtubeda ne var ne yok izle(iyileri ayrıstıracaksın zamanla) , uygula. 6 ay sonra tesekkur icin bana mesaj at.
  • vazovski  (26.01.23 23:56:18) 
bu soruyu arada bir soruyorsunuz siz sanırım :/

güncel cevabım data analistliği.
  • jimjim  (27.01.23 00:29:24) 
hepsini unut aşçılık kursuna git :) bence hem eğlenceli hem de parası güzel.


  • entropik  (27.01.23 13:42:26) 
Kervan yolda düzülür bence şu aşamada en kolay iş bulabileceğiniz mağaza satış personeli ve starbucks baristalık gibi vardiyalı işler. İlk biraz para kazanmaya başlayıp ondan sonra kurslara katılmak daha mantıklı çünkü kursa yazıldığınız konularda tecrübe şartı aranabileceği için yine başa dönebilirsiniz.


  • titanic kemancısı  (27.01.23 13:52:12) 
kaynakcilik yazmaya geldim ama yazilmis saten. pratikte en mantikli cevap ama tiklenmemis. masabasi demissin ama 30 una kadar is networku edinemediysen-cevren veya ustun bir meziyetin yoksa o is biraz!! şans gerektiriyor. kıç ıslanmadan balık tutulmaz demiş bilge biri.


  • unabomber  (27.01.23 14:46:15) 
hocam realist olup yüksek kalifikasyon gerektiren mesleklere bakmayın artık.

-Emlakçılık: kurumsal bir ofise başvurup (remax, coldwell banker) dükkan açmadan mesleğe başlayabilirsiniz. Getirisi yüksek ama sanıldığı kadar kolay değil. İletişim becerileri güçlüyse 5-10 senede evini alır altına mercedes çekersiniz. Çevremde örnekleri var.

-Front-end, mobil gibi başlangıç olarak girmesi öğrenmesi kolay yazılım alanları. Ama piyasada junior’a ve alaylılara pek talep yok. Bilgeadam gibi kurslar var fakat pahalı, netten kendi kendine öğrenmeniz daha yararlı olur. chatgpt de baya yardımcı oluyor

-kpss veya torpil tanıdık vasıtası ile devlette iş bulma

bence en mantıklısı 3.sü.
  • Erestor  (27.01.23 15:02:57) 
Muhasebe kursuna gidebilirsiniz. En çabuk iş bulunan sektör olduğunu düşünüyorum. Bunun haricinde İngilizce kursuna gidip kendinizi dış ticaret alanında da biraz geliştirip bi gümrük müşavirliğinde iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Aklıma bu ikisi geldi.


  • dakota  (27.01.23 18:05:00) 
ofis işi demişsiniz biliyorum. o nedenle sorunuza cevap olmayacak ama yine de karşıma çıkan bir durumdan bahsetmek istiyorum.

geçen gün bi toplantıda birileri 25bin tlye vinç operatörü bulamadıklarını ancak 35 bin tlye bulabildiklerini söylediler. sonra muhabbet yürüdü 16 saatlik bir eğitimi var dendi. ama ben bilmiyorum tabi o konuları hiç.
insan lisans mezunu falan olunca başka seyler bekliyor tabi. ama meslek edindiren bir şeylere bakın bence. yani ingilizce falan değil.
  • faredenkorkankedi  (27.01.23 19:34:34) 
skill based bir iş yapmayacaksanız tanıdık olmadan şu ortamda bulmanız zor. torpil yani kısacası.

ilkokul mezunu olarak stk, belediye gibi yerlerde çok çok iyi maaşlara çalışabilirsiniz. tek gereken şey bir referans.

Bir de kafana göre tik atmamışsın beğenmediğin cevaplara ama teşekkür etmeyi bilmek ve insan ilişkilerini iyi tutmak da sorunun bir cevabı.
  • scholar  (27.01.23 19:47:43 ~ 21:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.