[]

imei kayıt 120 gün mü 1 yıl mı?

sözlükte fazlaca iki tarafın da ateşli savunucuları var, son nokta olması açısından duyuruyu açtım.

4 ay muhabbeti imei kayıtsız kullanım için geçerli sanırım,

Temmuz ayında yurtdışına çıkış giriş yapmıştım, şu an aldığım bir telefonu e devlet üzerinden pasaporta kaydettirebiliyorum sanırım değil mi? itirazı olan var mı?

ekte e devlet ekran görüntüsünü de ekledim.

 
İhtilaf nerede var anlamadım? Ss’deki ilk paragrafta 365 gün demiş açık açık. O yüzden temmuzdaki girişe binaen kayıt yaptırılabilir.


  • kojonotsuki  (18.12.22 15:41:23) 
Hala şüpheniz varsa şöyle söyleyeyim, ben haziran ayında TR'ye giriş yapmış pasaportla kasım ayı sonunda kayıt yaptırdım.


  • pispinti  (18.12.22 16:36:57) 
telefonun kullanmaya başkadıktan sonraki süresi 120 gün, sizin pasaport giriş çıkış süresi 1 sene.


  • sta  (18.12.22 17:32:45) 
ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 yıl. kesin bilgi, yayabilirsiniz.


  • adivar  (18.12.22 17:42:05) 
Btk'nın sitesinde açıkça 120 gün içinde yapılmalıdır yoksa iletişime kapatılır yazıyor. ss'teki ilk paragraf kafa karıştırıcı.

@pispinti, kasım ayına kadar telefon kullanılıyor ve aktif miydi?
  • IncredibleMau  (18.12.22 17:51:01) 
Hayır ben telefonu kasım ayında aldım zaten. Sorulan sorudaki durumu tecrübe ettim yani.


  • pispinti  (18.12.22 19:09:23) 
İyi de edevlette zaten kaydetme hakkın var mı görebiliyorsun


  • emfuzi  (18.12.22 22:39:04) 
kesin bilgi dedim, çünkü aynı yazıyı gördüm btk'yı aradım; orada yazılan hatalı bilgi cevabını aldım. temmuzdaki girişimle kaydımı yaptım.

hala inanmıyorsanız, kayıt yapmayın. yurtdışı bilet bakın ;)
  • adivar  (21.12.22 19:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.