[]

hergun sarimsak yemek

sagliga yararli diye her gun 1 dis sarimsak cignemeden yutuyordum ancak bekledigim alanlarda pek bi etkisini goremedim. cigneyip mi yutmak lazim?




 
Abi hissedilir şekilde nasıl bir etki olmasını bekliyosun ki tam olarak, yani ne olursa "tamam lan ben çok sağlıklıyım" hissi hasıl olur senin için? Misal Örümcek Adam örümcek tarafından ısırılınca görme yetisi düzeldi vücudu forma girdi ve ilerleyen aşamada dağa tepeye tırmanmaya başladı araçsız olarak ve "evet lan ben Örümcek Adam oldum galiba" dedi, bunun gibi yani ne olması lazım sarımsak yiyince?


  • Kaleci Saçlı Forvet  (12.12.22 13:00:23) 
Sağlığa yararlinin görsel olarak ne etkisini bekliyorsunuz +1


  • logisticsmanager  (12.12.22 13:02:56) 
iltihapli hastaliklara karsi antibiyotik etkisi yapmasini ve kabizliga iyi gelmesini bekliyorum.


  • monicapp  (12.12.22 13:07:43) 
Abi çiğnesen de yutsan da mide asitinde hepsi aynı forma geliyor nasıl yediğinin bir önemi yok, beklentini karşılamadıysa nasıl yediğinle alakalı bir durum değil yani bu beklentini karşılayacak bir etkisinin olmamasıyla alakalı olabilir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (12.12.22 13:12:05) 
Antibiyotik fazla iddialı olmuş ama kabızlık için sonuça almak kısa sürede olsa gerek. Belki de kabızlığı tetikleyen konuları da kesip öyle devam etmek gerekli.


  • nawar  (12.12.22 13:12:59) 
www.instagram.com

Cignemekle tum yutmak arasinda fark var diyor arastirmalar.

Ama gercekten bir enfeksiyonla basediyorsaniz ve belli bir sure alt edemediyseniz antibiyotik alin. Kronik inflamasyon icin hayat duzeninizi degistirin. Oyle sarimsakla bir cozum bulamazsiniz.
  • zimbirik  (12.12.22 13:14:25) 
her gün 10 dişten fazla çiğ sarımsak yediğim uzun bir dönem oldu, tadını sevdiğim için. Sonrasında da sıfıra indirdim uzun bir süre. Geriye dönüp baktığımda bu iki dönem arasında pek de bir fark göremiyorum, ki yalnızca 1 diş demişsiniz


  • tejeve  (12.12.22 13:46:50) 
sarımsaktan nasıl bir antibiyotik etkisi bekliyosunuz ki? hayır böyle bi etkisi olsa Fleming niye uğraşmış penisilini bulmuş ya da niye günümüzde envaiçeşit antibiyotiğimiz var hepsi farklı tür bakterilere etki eden.

He belki de sizdeki iltihap sarımsak dirençli bir bakteridir. Olabilir yani böyle şeyler. Kabızlık için de sarımsağı hiç duymamıştım o yüzden bilmiyorum. Dümdüz yeşil yapraklı bitkileri yiyebilirsiniz.
  • nundu  (12.12.22 14:23:05) 
@nundu candida ya karsi sarimsak aliyorum, bunun ilaclari var ancak senede 2-3 defa kullanilmasi oneriliyor (karacigeri cok yordugu icin), ben halihazirda 3 kere aldim bu sene mantar ilaci. fleming bu ise ne der bilemiyorum ama isin ozeti hicbir sekilde antibiyotiklere karsi alternatif degil ancak tamamlayici olarak kullanilabilir.

@diger arkadaslar ve bugun ogrendigime gore icerisindeki allacin adindaki madde belli mantar ve bakteri turlerine karsi etkiliymis ancak sarimsak parcalandiginda aciga cikiyormus.
  • monicapp  (12.12.22 16:53:17) 
midenizde bi sorun olusturmuyorsa yiyebilirsiniz. ama ham halini cignemeniz lazim. diger turlu yararlanim cok iyi olmayabilir. bilimsel bi cok calisma var esasen. geneli antioksidan aktiviteyi arttirdigi vesaire.

www.healthline.com
  • kobretti  (12.12.22 17:51:21) 
geçmiş olsun, sarımsağı soyup, bıçakla üzerine bastırın, suyu çıksın, bir 15-20 dk. sonra yiyin. hatta bu şekilde 1-2 haftalık sarımsak soyup, üzeri geçecek kadar zeytinyağında bekletip o şekilde gün gün de yiyebilirsiniz.

benzer şekilde brokoli ve karnıbahar gibi sebzeleri de küçük küçük parçayıp bekletmek, sonra pişirme işlemi yapmak gerekir.
şifa olsun.
  • kullanıcı adı  (13.12.22 02:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.