[]

yenilenmiş iphone vs değişim yapılmış iphone

bu ikisi arasındaki fark nedir tam olarak bilen var mı?

yenilenmiş cihaz dedikleri garanti kapsamında sorunlu olan parça/ları tamir edilmiş kullanılmış telefon mu demek oluyor?
değişim cihazı ise yine garanti kapsamında kusurlu olan ve tamiri yapılamayan telefonun yerine sıfır telefon verilmesi mi demek?

bu konuda çok bilgi karmaşası mevcut ve buraya sormak istedim.
çünkü yurtdışından bir telefon almak üzereyim. satıcı yenilenmiş iphone 12 pro max diyerek belirtmiş. görselleri görünce ısrarla sordum kapalı kutulu şeklinde vermişler yenilenmiş cihazı. ve gerçekten görselleri de mevcut. kapalı kutu ve jelatini bile üzerinde duruyor. türkiye'de değişim cihazlarının önceleri kutu ile verilmediğini duymuştum bu durum değişti mi? ben bunun değişim-sıfır veya yenilenmiş olduğunu nasıl anlayabilirim? kapalı kutu olması yeterli mi ayırt etmek için?

 
Yenilenmis: refurbished (bozulan vs telefonlari apple tamir edip, kozmetik olarak duzeltip ucuza satiyor)
Degisim: telefonum bozuldu, garantiye verdim, duzelmez bu diyip onun yerine yeni telefon verdiler. Bu da degisim telefonu

Nasil ayirt edilir bilemedim.
  • fakyoras  (07.12.22 19:23:20 ~ 19:23:49) 
"refurbished" diyorsa kisaca kullanilmis telefon aliyorsun demek. Birisi bir arizadan dolayi telefonu geri vermis, adamlar da tamir edip tekrar satiyorlar. Ben olsam cok cok iyi bir firsat degilse bulasmam. Jelatinli kutusunun olmasi pek de birsey ifade etmiyor.

eger elektronik cihaz olmasi gerektiginden %25-30 daha dusuk bir fiyata satiliyorsa firma tarafindan buyuk ihtimal ya teshir urunudur ya da refurbished dir.
  • cooperr  (07.12.22 19:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.