[]

ekşisözlük fotoğrafçılarına flaş kullanımı ile ilgili soru

Sorum şu:

Dslr makinede tepe flaşı kullanıyorum. Gündüz keskin ışıklarda portre çekimlerde yüzde gölgeler olmasını engellemek, yüzün nispeten karanlık olmasının önüne geçmek için tepe flaşı kullanmak istiyorum fakat böyle olunca da fotoğrafta aşırı ışıktan ötürü ışık patlamaları oluyor ve fotoğraf komple çöp oluyor. Bu sonucu da diyafram öncelikli kullandığımda elde ediyorum. En düşük pozlama modunda dahi bazı ışık koşullarında bu sonuç karşıma çıkıyor.(-2'ye aldığımda da)

Işık patlamalarının önüne geçmek modelin yüzüne düşen gölgeleri önlemek için flaş kullanımında makineyi manuel modda mı kullanmalıyım ? Flaşı sadece modelin yüzüne düşen gölgeleri önlemek için gün ışığında nasıl daha verimli kullanabilirim ?

 
"dolgu flaşı" diye arayıp biraz kurcalayın, yapmaya çalıştığınız şey o.

Tepe flaşı dediğiniz makinenin kendi flaşıysa ve makinenin öyle bir ayarı varsa (o kadar uzun zamandır dslr'la fotoğraf çekmiyorum ki unutmuşum) en düşük seviyeye getirin, önüne bir diffüzör uydurun. (Eskiden beyaz yarı şeffaf film kutusunu kesip diffüzör yapıyorduk.)

Harici flaşsa yine düşük seviye, diffüzör ya da flaş için mini softbox işinize yarar muhtemelen.

Flaşı dümdüz modelin yüzüne patlatmak yerine yan duvardan, tavandan, arkanızda kalacak bir reflektörden vs yansıtmak da olur.
  • kobuzchu kiz  (26.10.22 22:36:13) 
flaşın ttl'i varsa kendi kendine ayarlaması lazım. flaşı mı -2'ye alıyorsunuz pozlamayı mı?


  • argent dawn  (26.10.22 22:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.