[]

Yurtdışından gelen biri alışverişi hangi ödeme aracıyla yapmalı

Merhaba, arkadaşım yabancı ve maaş bankası yurtdışında. Türkiye'ye geldiğinde bankamatik ile mi yoksa getirdiği euro'ları TL'ye çevirerek mi alışveriş yapması daha mantıklı veya bildiğiniz başka bir yöntem var mı? :) Kesintiler açısından soruyorum. Teşekkürler




 
Ben bankamatik kullandım hep. Alış satış arasında biraz fark oluyor tabi ama minimum fark, bikaç cent oynuyor küçük harcamalarda.


  • mirafiori  (21.10.22 00:07:00) 
wise ile parayi tr'deki bir hesaba tl gönderebilir veya wise kredi kartı alıp onun üstünden tl yapabilir.


  • elvan abeyiylegezse  (21.10.22 00:35:44) 
eurolari tl ye cevirsin, nakit gibisi yok.


  • taurina  (21.10.22 00:42:38) 
Bankasına göre değişir. Bazı ülkelerde yurtdışı harcamalardan ciddi fark alıyor bankalar. Eğer öyle bir durum varsa nakit bulundurmak daha mantıklı olabilir.


  • salihdt  (21.10.22 01:14:26) 
Birinci seçenekte bankanın insafına kalmış, kurdan fena geçirebilirler, bir başka sıkıntı ise (özellikle ABD kartlarında çok gördüm bunu) TL ile çekilen miktarı önce USD olarak algılayıp çekmesi, sonradan provizyonu TL'ye çevirmesi. Dolayısıyla Türkiye'den 100bin liralık bir alışveriş yapmak için hesabında 5 bin dolar olması yetecekken 100 bin dolar olması gerekir saçma şekilde. Çok uzattım özet geçmek gerekirse nakit parayla gelmek daha sağlıklı olacaktir.


  • uvcray  (21.10.22 01:47:21 ~ 01:47:45) 
Bankamatik degil, komisyonsuz bir kredi karti ve nakit


  • kuehles blondes  (21.10.22 09:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.