[]

Mağaza açarak vatandaşı olabileceğim denizi olan Avrupa ulkesi

Bazı ülkeler gayrimenkul satın alınca vatandaşlık veriyor sanırım. Türkiye'de kazançlı bir isim var ama Avrupa'da burada kazandığım parayı 3 aylık yaz tatilinde rahatça kazanırım. Ürünlerim Avrupa'da çok tutuluyor. Sadece Bulgaristan'da hiç ilgi görmüyor ve İngiltere'de orta düzeyde ilgi görüyor. Bu iki ülke hariç bir ulkede iş kurmak istiyorum. Ama nasıl bir yol izlemeliyim, prosedürü nedir hiçbir fikrim yok. Ülke onerebilecek veya yol gosterecek biri çıkarsa her türlü isbirligine açığım. Oralarda samimi olduğum biri yok. Olsa hiç tasinmadan ortak iş yapmayi da düşünürdüm. Ama işim herkesin yapabileceği bir iş değil. İletişim becerisi ve memur zihniyetinden uzak bir kafa yapısı gerektiren bir mağaza satış işi..

Kısacası dükkan açarak oturum alabileceğim bir ülke var mı ya da orada yaşayan biriyle nasıl güvenilir ortaklık kurabilirim?


 
"Yatırımcı vizesi" konusunu araştırmanız lazım, bu konuda çok dolandırıcı olduğu gibi kurumsal hizmet veren firmalar da var.

Ortalama Avrupa ülkelerinde 250.000 € gibi yatırımla iş devam ettiği sürece oturum alınabiliyordu.

Ama sizin amacınız sanırım bir dükkan kiralayayım, vergiye tabi olayım, ürünlerimi götürüp satayım çerçevesinde.

Bu şartlarla "yatırımcı vizesi" için istenilen şartları karşılamanız çok zor.
  • John Bloor  (16.09.22 12:32:23) 
@john bloom evet aynen öyle. Hatta asıl derdim vatandaşlık bile almadan 3-4 ay bir Avrupa ülkesinde sezonluk satış mağazası izleyebilmek. Bu daha zor olduğu için vatandaşlık peşine düştüm.


  • gurur  (16.09.22 12:40:54) 
portekiz ve letonya var bildiğim kadarıyla


  • paintov  (16.09.22 13:00:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.