[]

Freelancer Çalışma Hakkında

Ben halihazırda bir kurumda yazılımcı olarak çalışıyorum. Geçen gün bir freelance iş görüşmesi teklifi geldi. İstedikleri kısaca wordpress ile bir site kurulması, sitede istenilen değişikliklerin yapılması, sitenin bakımı vs. Bunlar yapamayacağım işler değil ve anlatıldığı kadarıyla günde 1 - 2 saatimi ayırarak yapabileceğim işler. Mesai içerisinde değil sadece mesai dışı ilgilenmeyi düşünüyorum.

Benim sorum şöyle ki; freelancer bir yazılımcı olarak ne kadar ücret talep etmem gerekir ? Daha önce benzer şekilde çalışıp memnun veya pişman olan varsa tecrübeleri nasıldı ? Gerçekten aldığınız ücrete değiyor mu yoksa olmadık zamanlarda çağırıp planınızı bozdukları oldu mu ?


 
Normal işteki saatlik ücretimin 2 katını istiyorum genelde. Sonra işi yapmam kaç saat sürdüyse o kadar para istiyorum.

Ben genel olarak seviyorum freelance'i, ama benim işler WP gibi değil de daha niş işler olduğu için yüksek ücretler isteyebiliyorum. 5-10 bin liralık bir iş için uğraşmazdım. Ama bu tabi sizin maaşınıza, paraya ne kadar ihtiyacınız olduğuna göre değişir.
  • plutongezegendegilmi  (13.09.22 16:09:45 ~ 16:10:03) 
iyi planlama sart, o isi kac saatte yapacagini iyi beirlemelisin, yoksa fazla calisitigin sure zararina olur. onun disinda istekleri cok net olmali ki isi yaptiktan sonra degisiklik talebi olmasin, ise baslamadan her detayi iyice konusun. gelistirme sirasinda mumkun oldugunca fazla review yapin, yoksa isi bitirdiginde "biz burasini farkli istiyorduk" demesinler. bu tarz islerde en buyuk problem karsi tarafin ne istedigini tam olarak bilmemesi oluyor.


  • emrahday  (13.09.22 16:47:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.