[]

50 cc ve altı scooterlar için ehliyet gerekiyor mu?

soru başlıkta. net bir cevap bulamadım. bence gerekiyordur ama internette araştırdım birçok yerde de gerekmiyor falan denmiş.
a1 gerekiyor diye biliyorum ben.
belki küçük yazlık yerlerde birşey denmiyordur ama istanbul'da?


 
120cc ye kadar olanlar icin gerekmiyor diye biliyorum ben. bi ara bununla ilgili kanun cikacakti. cikti mi emin degilim


  • crucio  (19.06.10 03:47:14) 
bazı yerler plakası olan her araç için gerekir diyor. bazısı 50 cc ye kadar gerekmiyor diyor.
tam net bir cevap alabilsem süper olacak.

  • xenophobe  (19.06.10 03:56:06) 
Karayollari Trafik Kanunu şoyle demiş:

"Motorlu bisiklet : Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı motorla donatılmış ve imal hızı saatte 50 Km'den az olan bisiklettir.

"A1" Sınıfı Sürücü Belgesi, Motorlu bisiklet kullanacaklara,"

bu iş için A1 ehliyetine ihtiyaciniz var demektir.
  • helenart  (19.06.10 09:37:20) 
çoluk çocuğun kullanabildiği bir araç olması ehliyetsiz kullanılabileceği anlamına gelmiyor. sonra ceza yiyince ağlamayın.

kanun açık. motorlu bisikletler A1 sınıfı, motosikletler A2 sınıfı ehliyet kullanır diyor. motosikletin ne olduğunubiliyoruz. motorlu bisikleti de helenart yazmış işte. tam olarak 50cc'nin altındaki motosikletlere deniyor.

kanunen A1 sınıfı ehliyet almanız gereklidir. ha polis nasıl olsa bir şey demiyordur belki, onu bilmem. bu, ehliyetsiz kullanmanın doğru olduğu anlamına gelmez. adamm kanun maddesiyle hukuki dayanak gostererek gerekli diyor, siz çıkıp "çoluk çocuk motoru onlar, gerek yok" diyorsunuz. çok alemsiniz.
  • kibritsuyu  (19.06.10 10:49:19 ~ 10:51:02) 
Coluk cocugun altindaki motorlar genelikle 100 veya 150 cc'lik cin malı scooter olmakla birlikte hepsine ehliyet gerekiyor.
B ehliyet ile sürülebilmesi de direk yalandır. Yaz aylarında ise haftada 2-3 kez çevirmeye denk gelinebilmektedir.

  • salemtheservant  (19.06.10 15:35:22) 
50 cc ve altı birşey düşünüyorsan elektrikli motor da işini görür demektir, ehliyet ruhsat vergi sorunu yok alıyorsun biniyorsun : )


  • bazil  (19.06.10 15:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.