[]

Js, Figma, Google Analystics hangisi öğrenmeye değer?

Biliyorum, hepsi değer aslında da sorum daha çok şöyle; boş zamanlarımı kendime bir B planı oluşturabilecek, ileride remote işler yapabilecek şekilde değerlendirmek istiyorum. Bu nedenle bir ekonomi mezunu olarak aktif işimden sıyrılabilmeyi farklı bir kariyer edinebilmeyi istiyorum.

Evet, hepsi farklı amaçlara hizmet ediyor ancak kafamda şu şekilde dönüyor;
- js sonrasında frameworkler ile blockhain teknolojisine adım atmak
- daha çok görsel alanda figma ile kendimi geliştirip, ui, ux konusunda işler kovalamak
- Google Analystics üzerinden growth hacking üzerine yoğunlaşmak.

Öncelikle temel amacım kariyer değişikliği veya freelance işler kapabilmek. Tabii ki kolay değil ancak 1 sene yoğunlaşarak bir noktaya gelebilirim diye planlıyorum. Yaş 36

Tavsiyeniz varsa sevinirim :)

 
js konusunda ilerlemek ilerde daha fazla is olanagi ve opsiyon saglar. ama elbette bir programlama dili ogrenmek yaninda ilgili kutuphane, framework gibi konulari da ogrenmeyi gerektirir. bununla beraber temel konular, network/http gibi konular, temel algoritma/veri-yapilari, git gibi versiyonlama sistemleri diye giden yan konular da var. js dilinin yaninda bircok konu da ogrenmek gerekiyor.

yani kisaca js ve bunu yaninda ogrenilmesi gereken konular elbette figma, veya google analytics gibi araclari ogrenmekten daha fazla zaman alacaktir. harcayacabileceginiz zaman onemli bir faktor karar vermek icin.

ama buna benzer olarak ui/ux ogrenmek de figma disinda bircok konuyu da ogrenmeyi gerektirir.
  • emrahday  (25.08.22 13:14:27 ~ 13:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.