[]

2012 Süper volkan patlaması

olacakmış. Bilimadamları bunun hesaplamalarını yapmış diyorlar ve eğer olursa insanlığın %80-90'ı yok olacak, diğer canlılar da cabası. Araştırdığım kadarıyla zaten her an da olabilirmiş. Bu patlama olmadan önce kalderalar ve dünya'nın kabuğu belirtiler gösterirmiş ama zaten gösteriyor da. Tam güvenilir bir link bulamadım internette ama bazı güvenilir diyebileceğim kaynaklardan da olabilir diyenler de yok değil. Başka fikri olan, araştırmış olan var mı, nedir durum?

edit: @desdinova o link'lere baktım evet. daha bilimsel araştırma tarzı link'ler ya da fikir bekliyorum. zaten genelde teori olarak geçiyor herşey ama bu olay diğerlerine göre daha olasılıklı(ymış).

edit2: Gaza gelmekle alakası yok bence. Kesin olacak, ölecez diyen felaket tellalı olarak sormuyorum soruyu. Biraz daha bilimsel yaklaşsanız soruya.

 
  • desdinova  (18.06.10 12:03:01) 
son yüzyılda olası felaket beklentilerini, ve teorileri okusan yeterlidir. bir kaç milyon kişiyi öldürme ihtimalli domuz gribi senaryosunda bile senin dediğinden fazla önlem alındı. gaza gelmeyiniz.


  • ground  (18.06.10 12:16:45) 
scholar.google.com.tr

ilk çıkan hristyanlik/inanç karışımı birşey. diğerleri de akademik paperlar. hiç birisi bahsetmiyor olağanüstü birşeyden. rahat olun.
  • manfool  (18.06.10 14:04:15) 
  • kediebesi  (18.06.10 14:14:57 ~ 18:45:45) 
  • kediebesi  (18.06.10 15:16:36) 
kaleci volkan mı?
yok o hep öyle kalacak bence patlamaz.

  • poset  (18.06.10 17:11:14) 
izlandadakinin ikizi patlayabilir.
amerikada da gayzerler biraz patlayabilir.
kaliforniya da da 9.2 deprem olacak.
ben demiyorum bakın o diyor :)
www.break.com

of yalnız dünyadaki tüm volkanlar patlarsa oha
japonya
afrika
of of
italya
amanın ya rab bize acı :)
her kıtada en az bir dev volkan var sessizce duran.
nemruuuut kaçıııııınn
hiç birimiz buradan sağ çıkamıycaaaazzzz hehehehe

doğal felaketlerle ilgili en eğlenceli şeylerden biri de önceden tahminin çok zor olması. kuş, karınca, bulut vs gözlemleyerek bile daha çok veri elde ediliyor :P
  • kediebesi  (19.06.10 02:17:59 ~ 08.07.10 23:34:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.