[]

master tezini yayınlatma

master tezim temelde iki farklı chapter'dan oluşuyor, bir chapter'da bulduğum sonuçlar diğer chapter'ın önemini arttırıyor. ben şimdi master tezimi biraz daha geliştirip bir dergiye göndermek istiyorum. master tezi standartlarından epey iyi oldu, top 10 okuldaki doktora tezlerinin bir chapter'ı seviyesinde gördüğüm kadarıyla. göndermeyi düşündüğüm dergiler Q1-Q2. kabul almasa bile alandaki iyi hocalardan yorum almak istiyorum aslında.
şimdi bu bahsettiğim ikinci chapter'ı makalenin dışında tutacağım, o chapter biraz daha zayıf şu anda ve konu olarak da ilk makale ile çok alakası yok aslında, o kısmın benim için önemi şu, çalıştığım konunun neden çalışılmaya değer olduğunu göstermiş oluyor orada bulduğum sonuçlar.
benim şimdi nasıl atıf yapmam gerekecek? Şimdi dergiye gönderirken makale master tezinden üretildi yazacağım, bu zaten ok. O bulduğum sonuçtan bahsederken XX (2022) master tezi gibi mi atıf vermem gerekecek?
Bir de şimdi ben ilk makaleye de bir şeyler ekleyeceğim zaten, tezde olan kısımları nasıl olacak? Bu kısımları tekrar mı yazmam gerekiyor mesela kendi kendine intihal olmaması için? Bu kısımda nelere dikkat etmem gerek?

 
Makalede tezde olan kısımları paraphrase edip kaynak belirtirsiniz.Verilerde de dediğiniz gibi olacak, X (2022) olarak metin içinde, kaynakçada da artık APA mı MLA mi ne kullanılacaksa ona göre yer alacak (Yayınlanmış tez için de yayınlanmamış için de mümkün).


  • marla is in my head  (12.08.22 12:53:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.