[]

İş yokken kendimi nasıl geliştirebilirim?

Doktora yapıyorum fakat yaz dönemi baya boş geçiyor ilgimi çeken ingilizce videoları izliyorum ama bir amaç uğruna değil. Sonuçta sertifika ya da diploma vermiyorlar. Siz ne önerirsiniz bu durumda?




 
ilginizi çeken konularda udemy veya coursera'ya bakabilirsiniz. bunun dışında enstrüman veya tenis gibi farklı uğraşlar da olabilir.


  • kutukcu  (08.08.22 15:33:33) 
Kendi doktora dönemimi düşünüyorum da yazlar yoğun olurdu. Hem araştırmalar aynı şekilde devam ederdi hem de hocamla akademik makalelere odaklanırdık (yazın ders vermediği için analizlere ve yazmaya daha fazla zamanı olurdu). Diyeceğim o ki eğer mesleki olarak kendinizi geliştirmek isterseniz makalelerinize odaklanabilirsiniz.


  • fotrsapka  (08.08.22 15:43:52 ~ 15:44:06) 
ielts, toefl, yds kasabilirsin. hem bir amacın olur hem de daha motive çalışırsın hedef koyunca. hedefe ulaşamasan bile ciddi katkısı olur.

daha soft bi aktivite olarak ingilizce podcast ve metinlerini tüketebilirsin ya da günlük bir ingilizce makale okuma gibi ama odaklı ve disiplinli bir şekilde.

ikinci bir dile başlamak da çok zihin açar.

yahut tamamen alanının dışında bir şeye kendini vermek. sanat, yazılım ve spor, özellikle spor çok iyi gelir.
  • vaveylababa  (08.08.22 15:59:47) 
Sömestrde yine aynı durumdayım. Derslerim de bitti sayılır. Ofiste çok boş vantim var fakat okuyacak iyi yazılar veya izleyecek iyi vidolar yok. Öneriniz var mıdır pdf ve youtube videoları?


  • canım sıkılıyor  (23.01.23 12:57:08) 
öğrenmek istediğiniz ikinci bir yabancı dil varsa A1-A2 seviye videolar tüketebilirsiniz. spora başlayabilirsiniz.


  • principlei  (23.01.23 13:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.