[]

Reddi miras yaptığım halde taşınmaz üzerimde görünüyor sebebini bilen ?

Selamlar. 2 sene önce vefat eden babamın üzerine olan bir dükkan vardı bu dükkan elazığ depreminde yıkım kararı alındı şimdi de bir şeyler yapılacak diye vekalet ile imza topluyorlar hissedarlardan.. ancak ben reddi miras yapmak zorunda kalmıştım zamanında buna rağmen hala hem e-deblette e-tapuda hem de bu oraya bina yapacak kişiler tarafından hissedar olarak görünüyorum sistemde.

İmza vermezsem devlet kanalıyla satılıyormuş açık arttırmayla sanırım.

soru 1 ) Sorum tam burada devreye giriyor.. Vekalet verirsem oradaki kişiye imza attırılırsa ve bir dükkan yapılırsa bu 1/150 hissemi de atıyorum satarsam ne olacak sonrasında ? Devlet neden hala malın bana ait olduğunu 2 senedir sistemde gösterir ?

Soru 2 ) reddi miras sonrası cevap yazısı gelmişti mahkemeden yani onaylandı diye düşünüyorum bunun da sorgulanacağı bir safya var mı ?

teşekkür ederim cevaplayacak olanlara..

 
Bu durumu belediyeye bildirdin mi :) belediye de hala hissedar olarak gözüküyorsundur. muhtemelen bu süre zarfındaki dükkanın vergileri de hissedarlara pay edilmiştir.

ilgili belediyenin online vergi sayfası varsa oradan da bir sorgulayın
  • janavarorion  (01.08.22 11:29:01) 
Reddi miras tapuda intikal yapılmadan önce mi sonra mı kesinleşti o önemli. İntikal yaparken veraset ilamında reddi miras yaptığınız, mirastan feragat ettiğiniz yazmalı, o belgeyle intikal yapılırken size pay düşmez. Evrakları incelemek lazım. Ayrıca belediye işin sadece emlak vergisi kısmıyla ilgilenir, asıl olayı tapudan öğrenirsiniz.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (01.08.22 11:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.