[]

yanlışlıkla hesaba gelen para

"Bolu'da manavlık yapan 26 yaşındaki bir kişi, hesabına yanlışlıkla yatan 212.000 TL’yi iade etti." (twitter)

diyelim ki iade etmedi de, parayı çekip eve koydu.
banka bunu geri alabilir mi?

 
manavın bu para için minik bile olsa bir sebebi olsa, sebep gösterebilse, adam parayı alamazdı. sebep yoksa, sebepsiz zenginleşme davasıyla geri alırdı.


  • gabe h coud  (31.07.22 15:44:14 ~ 16:03:38) 
sehven yatan para hesapta para yoksa dava yoluyla geri alınır.


  • baylarbayi  (31.07.22 15:52:35) 
Banka bir şey yapamaz ama 212 bin lirayı yanlışlıkla gönderen kişi sebepsiz zenginleşme davası açabilir.


  • kernelpanic  (31.07.22 15:52:55) 
Chargeback kişisel hesaplar arası para göndermede çalışıyor mu acaba yoksa sadece ticari isletmelere yapilan ödemelerde mi geçerli? Kişisel hesaplar arasi yapılıyorsa manavın bir dilekçesine bakar.


  • ceann deas  (31.07.22 16:48:50) 
Paranın geçtiği hesabın sahibi ispat etmek zorunda. Ama parayı gönderen taraf beyan etmedikçe hesapta kalan para için bir şey talep edemez. Hatalı işlem tespit edilip hesap sahibine bilgi verildikten sonra iade etmek zorunda.

Not: aklınızda olsun, bir yere para gönderirken mutlaka açıklama kısmına ne için gönderdiğinizi yazın.
  • silah taciri  (31.07.22 23:14:32) 
açıklama önemli. eğer açıklamayı düzgün yaptıysa iade için dava hakkı olur. açıklama boş bırakırsa iade için dava açamaz, açarsa da kaybeder. banka da alamaz


  • paintov  (01.08.22 12:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.