[]

evde geri dönüşüme katkı nasıl yapılır?

çiçek çocuklarım,

şimdi daha az tüketmeye çalışıyoruz enerji kaynaklarını evet, ofislerimizde de kağıt atıklar için geri dönüşüm kutuları var felan ama ya evde! ben bizzat kendi evimde geri dönüşüme elimden geldiğince katkıda bulunmak istiyorum. dedim cam-plastik şişeleri direkt atmayayım ayrı bir torbaya koyup sokaktaki çöpün yanında koyayım, iyi güzel oluyor ama yeterli değil...bir kuruma katkıda bulunsun, bulunmasa bile işte ne bilim geri dönüşsün istiyorum.
mesela içki şişeleri, naylon ambalajlar, kağıt atıklar vs bunlarla ne yapayım? bir firma-kurum-örgüt varmı evden gelip alsınlar? ben kendim götüremem sanırım çünkü pek merkezi bir yerde oturmuyorum ve çevre bilincim o düzeyde iktidarlı değil :)

bir site, bir telefon, bir öneri!

Teşekkürler.

 
belediyeler ilgileniyo bu işle. netten araştırın biran, bulursunuz.
haftanın belli günleri gelip alıyorlar evden

  • de jure  (15.06.10 13:34:51) 
Beyoğlu belediyesinin servisi var, 444'lü bir numara, arayınca gelip evden alıyorlar. belki diğer belediyelerin de vardır...


  • lule  (15.06.10 14:38:19) 
hiç kimsenin bir haltla ilgilendiği falan yok. ne belediye ne bilmemne. yaşadığınız şehri bilmiyorum ama ankara'da ilgilenen eden yok.

siz ayrı poşete koyup geceleri sokakta dev arabalarıyla çöp toplayan çocukların işini kolaylaştırın yeter. onlar kağıdı, camı, tenekeyi, plastiği özenle ayrı ayrı toplayıp geri dönüşüme kazandırıyorlar. çocukları çöp karıştırmaktan kurtarmanız yeterli şu güzel memleketimin şartlarında.
  • kibritsuyu  (15.06.10 14:39:39 ~ 14:41:23) 
antalya'da geri dönüşüm için çöp poşetlerini bile belediye dağıtıyordu, en azından dedeman bölgesinde. antalya'da varsa diğer büyük şehirlerde hayli hayli vardır diye düşünüyorum. belediyeleri araştırmakta fayda var. tansaş'ta atık piller için çöp kutuları da var.


  • Phoebe  (15.06.10 16:33:59) 
organik atıkları da biyobozunur çöp poşetlerinde ayrıca tutup, o şekilde atabilirsiniz (doğal döngülerindeki yeri daha kolay alabilsinler). veya backyard composting işine girebilirsiniz.


  • mevtagezer  (15.06.10 19:10:51) 
en güzeli tekrar kullanılabilecek şeyleri evde bir işlere yaratmak, hemen çöpe atmamak. sadece şişelerden yaptığı evde oturan amcalar var. bir malzemeyi atmadan bi kaç işte bile daha kullansanız çok ama çok çok faydanız olur.

çünkü geri dönüşüm için de şu anki teknoloji ile çok enerji harcanıyor.
he bunun dışında illa çöpe atıcam diyorsan da mesela cam, metal ve kağıtları çok kirletmeden ayırarak koyarsan şehrindeki belediye uğraşmasa bile çöp toplayıcılar geri dönüşüme kazandırıyor.

he bu arada özellikle plastik çöpten en son tuğla yaptılar, betondan dayanıklı oldu diyorlar. ben de onların yalancısıyım.

ama çok da kasmayın.
mesela tüp krem kapaklarını kendine minare yapan deniz minareleri var.
plastik yiyebilen bazı bakteri türü canlılar var.
doğa başının çaresine bakar merak etmeyin. dünyayı kurtarmanız veya yok etmeniz o kadar kolay değil. atom bombası yapanlar, hadronda bilmemne çarpıştıranlar düşünsün bu durumu. siz keyfinize bakın. tatlı canınızı bunlarla yormayın :)
o kadar çok etkimiz var ki şu an bunu azaltmaya çalışmak ancak günah çıkarmak gibi bişi olur. ömründe bi kere uçağa binsen, ayrıştırdığın tüm çöpler heba olur mesela hehe, bunun artı-eksi hesabını yapmak neredeyse hiç mümkün değil.

he yalnız bi nokta daha var.
daha az ambalajlı ürünler almaya gayret edebilirsiniz. bu sayede çöpünüz de azalır. yani sadece elinizden çıkarırken değil, satın alırken de çöpü düşünün pliiiz iyi günner

bir de sanıyorum ya darty ya da media markt elektronik eşyaları alıyor. onları da lütfen çöpe atmayın, bu geri dönüşüm yerlerine verin.
bir de tabi ki piller.
  • kediebesi  (15.06.10 22:14:14 ~ 22:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.