[]

geçmeyen yorgunluk

annemin korona oldugundan beri geçmeyen bir yorgunluğu vardı. ama 2 gündür gözünü bile kaldıramıyor. bütün kan testleri + ilaçlı mr + tomografi +vitamin testleri yapıldı bir sorun gözükmüyor. d vitamini düşüktü bu sebepten bir süredir takviye alıyor. ne yapacağımızı şaşırdık, hangi doktora gitmek lazım? kardiyolojiye mi götürelim? kan testlerinde kalple alakalı da veri var orada da sorun gözükmüyor ama başka da bir seçenek bilmiyorum.




 
Bunalımda olabilir mi?


  • sta  (09.05.22 19:29:45) 
Benim babam da koronavirüsten sonra bir türlü kendine gelemediğini söylüyordu, biraz yol yürüyünce hemen yoruluyorum diyordu. Zamanla daha iyi duruma geldi (iyileştiğimiz haftaya kıyasla tabi) ama hâlâ eskisi gibi değilim diyor. Bu söylediklerim bir yıldan fazla sürdü.

Sizin ne kadar zaman geçti?
  • hayirsiz  (09.05.22 19:42:58 ~ 19:43:38) 
@hayirsiz bizim 1 seneyi geçti. ama bu hafta olan ekstra, ayağa kaldıramıyorum, gözlerini bile açamıyor, kalbi çok hızlı atıyor, doktorlar birşey yok diyor. ne yapacağımı şaşırdım


  • monicapp  (09.05.22 19:51:42) 
Hacamatı kesinlikle araştırın. 4000 yıllık bir uygulama olmasına ve Çin tıbbından gelmesine rağmen çok tuhaf ve anlamsız bir önyargı var.

3 defa yaptırdım. İkisinde müthiş fayda gördüm.

Hani böyle zihin çocukluktaki gibi hafif, tertemiz olur ya. Anında öyle oldu ve sanki üzerimden tonlarca ağırlık kalktı.

Bir sürü dolaylı faydasını da gördüm.

İşin uzmanı birini bulup mutlaka yaptırın. Yaptıran ünlülerin paylaşımları da var.
  • levent bilgen  (09.05.22 20:10:18) 
doktor çok önemli, devlete götürdüyseniz en az uzman olan özelde ilgili bir doktora götürün. devlet 3 damarın tıkalı olduğunu bile gözden kaçırıyor.


  • eja  (09.05.22 20:33:48) 
Kalbi zaman zaman ya da sürekli çok hızlı atıyorsa, kardiyolojinin holter ile kalbi takip etmesi gerekirdi. Kalp ya da tansiyondan kaynaklı olabilir. Siz sanırım iç hastalıklarına gitmişsiniz. Kardiyolojiye gözükebilirsiniz. Kan testlerinde kalbin 24 saatlik atışlarını takip edemezler. Kalp için holter takıp, ulttason ile bakıyorlar. Kalp atışları düzenli mi değil mi, ne kadar düzensiz,kalp damarları ne durumda bakıyorlar.

Yaş ilerledikçe fiziksel yorgunluk çok daha yavaş geçiyor. Benim anneannem ramazan sonrasında 3-4 aya anca eski haline geliyor. Menopoz sürecinden dolayı böyle kendisini psikolojik olarak kötü hissedebilir. Bu kötü hissetme kaşbini tetikliyor olabilir. Böyle yerlerinden kalkmak, hiçbir şey yapmak istemedikleri oluyor yaşlıların.

Korona kaynaklı ya da koronanın etkisiyle de bu durum olabilir. Benim 22 yaşındaki iki arkadaşım hastalığı geçirdikten 6-7 sonrasında bile -hastalığı ilaçsız, hafif geçirmişlerdi- yürüyüş yaparken zorlanıyorlardı. 50-55 yaşının üzerindeki kişilerde bu süreç uzayabilir.
  • GoodMorningTeacher  (09.05.22 20:45:35) 
+hacamat
2.sindirim sistemi nasil? bagirsak sorunu yasiyor olabilir mi? ikinci beyin biliyorsunuz. ne yiyip iciyor bu aralar?

  • damba  (09.05.22 21:58:20) 
@sta bunalımda evet, ama bunalım için bedenin verdiği reaksiyon fazla değil mi? @leventbilgen hacamatı araştıracağım. siz de nerede yaptırılacağı ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
@goodmorningteacher yarın kardiyoloji bölümüne randevu aldım, umuyorum sorunun ne olduğunu anlayabiliriz.
@damba sindirim sisteminde herhangi bir sıkıntı yok, sulu ev yemekleri yiyor genelde, dışarıda çok yemez.
  • monicapp  (09.05.22 22:18:51) 
folik asidine baktırmamıştır. bir de ona baktırsın.


  • gabe h coud  (09.05.22 22:21:14) 
Bunalimdaysa reaksiyonu fazla degil. ama elbette tedavi icin daha fazla teshise ihtiyaciniz var bu yorgunlugu gecirmeniz lazim bunalimi devam etse dahi
gecmis olsun

  • ala09  (10.05.22 01:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.