[]

Askerlik - Kısa dönem -

Kısa dönem yapmak için hurafeler var tamamen rastlantısal olan bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan var mı. Aralık ayında sınava girecek kimler var mini bir zirve düzenlesek tuzla da gireceklerle canımız sıkılmasa fena mı olur.

Sorular,mülakat vb tavsiyelere açıgım, marmara ingilizce iktisat mezunuyum uzun dönem çıkma olasılıgım var mı ( Tabii ki var ama ihtimalim yüksek midir, düşük mü?) Ayrıca mali müşavirim mülakatta bunu söylemem durumunda uzun dönem çıkar diyenler haklı mı?

Bir buldurun sevindirin..

 
bu konu cok yazildi ama askere gidecek bireylerde bu heyecan fazlasiyla var.

yedek subay aday adayi konumundasiniz simdi. Askeriye bu adaylardan, 1. ihtiyacina göre 2. adayin özelliklerine göre, 3. adayin tercihine göre bir siniflandirmaya sokuyor. Yani öncelik kendi ihtiyaclarina,
kislalardan, birliklerden gelen astegmen (yedek subay-uzun dönem) ihtiyacina göre astegmen eksigini belirliyor.
Aralik dönemi en kalabalik dönem, dolayisiyla genelkurmay baskanligi'nin elinde astegmen yapmak icin cok cesit var, ve bu dönem astegmen cikma orani en düsük dönemdir. Ama yine de yüzde 3 gibi bi oran icine girme sansiniz var.

sizin 1-2-3 aralik tarihlerinde gireceginiz sinav esas olarak bi formalite sinavi, sinavin sorulari degisti ama yine de cok etkili olmuyor. genelde kisa dönem olarak yaparsiniz askerliklerinizi.

ama birliklere dagildiktan sonra sanirim bi mülakata daha gireceksiniz. (kisa dönem cikarsaniz) orada mesleginiz, elinizden gelen islere göre sizi bölüklere falan atayacaklar.

ama askerligin cogu sans ve belli kriterler yok, bu yazdiklarim daha cok yasanmis seyler, kural degil.
  • prdeay  (29.10.07 22:50:29) 
gardaşlık, sıkma tatlı canını. işi oluruna bırak. ho diyecen altını küreyiverecen.


  • cha  (29.10.07 23:39:20) 
vallahi sayın hocam biz de gideceğiz işte aralıkta izmirde ikamet eylemekteyiz nedir ne değildir kimse bilmiyor açıkçası sınava formalite diyen de var çok önemli diyen de var baktım ki herkes farklı bir yorum yapıyor en iyisi bekleyelim görelim dedim ben de işletme mezunuyum göreceğiz artık aralıkta ne olacak ama ben asteğmen olma ihtimali yüksektir diyorum fakat beyzadelerin tercihi ne olacak bilemeyiz.sevgilerle...


  • gamlibaykus  (30.10.07 01:10:43) 
ben de sınava izmirde gircem. izmir için bir zirve yapabiliriz belki. nebileyim işte.


  • cha  (30.10.07 01:22:57) 
zirve olayını ayarlarsak ben katılabilirim ama irtibata nasıl geçeriz hocam


  • gamlibaykus  (30.10.07 12:35:29) 
sınava yakın bir zamanda buradan bir duyururuz o zaman. bakarız katılım olursa yaparız bişeler.


  • cha  (30.10.07 17:38:34) 
bende aralıkta tuzlada gireceğim. öncesinde istanbul ili asker adayları ile toplanma fikri çok iyi bir fikir. bir zirve proglamlayacak yokmu ?


  • taylor durden  (31.10.07 20:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.