[]

d biçimlendirme

bilgisayara format attık. harddiski de c ve d diye böldük. c'ye 25 gb ayırdık ve oraya xp'yi yükledik. d'ye de yaklaşık 100 gb. fakat şimdi bilgisayarıma girdiğimde d "0 bayt" gözüküyor. biçimlendirilmemiş diyor. nedir bu? biçimlendir desem düzelir mi yani?

bir de biçimlendirmede "varsayılan ayırma boyutu: 512, 1024, 2048, 4996 bayt" ve "biçimlendirme seçenekleri: hızlı biçimlendir, sıkıştırmayı etkinleştir" falan var. gerek var mı onlarla ilgili bir seçim yapmaya? direkt, biçimlendir desem olur mu?


 
Direk biçimlendir diyebilirsin. Biçimlendirdikten sonra D'yi görebilirsin.

Varsayılan ayırma boyutu hdd de ne saklayacağına bağlı, mesela film gibi büyük dosyalar saklayacaksan büyük ayırma boyutu hızını arttıracaktır. ama word excell gibi office belgeleri saklayacaksan 512 seçmen daha mantıklı olacaktır. Sen bence ortasu olan 1024 veya 2048 seç...
  • early grayce  (13.06.10 22:41:34 ~ 22:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.