[]

Türkiye'de üretilen bir ürüne "Made in EU" yazmak

şimdi bunun çok mümkün olmadığını düşünüyorum ama şöyle bir durum var. avrupalı bir müşterim kendi markasıyla ürün üretmemi istiyor ve üzerine "Made in EU" yazabilir misin diye soruyor. "bak şu regülasyonun şu maddesine göre yazamam" demem lazım ama bir türlü bulamadım.

var mıdır konunun uzmanı?


 
menşe saptırması olur bu. büyük cezaları var.


  • floydian  (25.02.22 15:05:17) 
@floydian
farkındayım, yok olmaz da dedim de emin misin falan diye darlayıp duruyor. regülasyonun ilgili maddesini bi bulabilsem kapatacağım çenesini.

  • Zaphod  (25.02.22 15:07:45 ~ 15:11:00) 
gelen mal avrupa malıysa sen sadece atıyorum dikiyorsan made in eu olabiliyor sanırım.


  • argent dawn  (25.02.22 15:12:31) 
Şimdi çok net bunun içinde değilim, global trade olayi bu ama bu hesaplanıyor biraz. Yani bir ürünün made in'i ne demek için bütün üretim süreçlerine falan bakmak gerekiyor. Misal tshirte logi ve etiket Türkiye'de yapılıyorsa made in eu olabilir.

Yani benim bildiğim bu kadar kolay cevaplanamayacak bir soru.

ec.europa.eu
  • logisticsmanager  (25.02.22 15:20:01) 
"şu maddeye göre yazamam" demek mümkün değil bence. nasıl ki "çin malı" yazmanız mümkün değilse, TR'de üretilen bir şey için EU malı demeniz de mümkün değil.


  • co2s2  (25.02.22 15:55:16) 
Bu konu ile ilgili son ve güncel bilgiyi Türkiye İhracatçılar Meclisinden alabilirsiniz diye düşünüyorum. Baya bir zamandır Gümrük Birliği ülkeleri için bunun yazılabilmesi hususunda bir çalışma yapıyorlardı. Belkide olabilir...


  • primetime  (25.02.22 22:17:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.