[]

Karlı yolda araba sürmek kartere zarar verir mi

Evet arkadaşlar merak ettim.

Şirket arabasıyla sokak arasında giderken aklıma geldi. Arabalar sürekli geçe geçe yolun iki tarafında teker izleri olan yerler temiz ama ortada kar birikmiş. Ee arabanın ortasına denk geliyor hep karlar ve alta sürtüyor ses geliyor zaten karlar her sürttüğünde.

Merak ettim acaba arabanın altına zarar verir mi? Buza vb denk gelse.

Gerçi yavaş geçiyoruz zaten ama ne bileyim.

Buz denk gelmesi durumda vs..

 
hayir. betona/demire vurman lazim.


  • cooperr  (28.01.22 20:31:28) 
Karter bayagi dayaniklidir, zaten motor yagi isininca kar gelmesi sorun olmaz da dedikleri gibi eger kaldirim taşına falan denk gelmezse sorun olmaz.


  • m orak  (28.01.22 20:41:12) 
soğan zarından yapılmıyor hocam karter dediğin şey. eskiyip çürümemişse, şiddetli bir şekilde tümsekten geçerken veya taş beton gibi bir cisim çok şiddetli sürtmemişse, kartere bir şey olmaz.


  • bugisme  (28.01.22 20:57:54) 
söylenenler doğru ancak bence eksik. karter her ne kadar dayanıklı da olsa devamlı dışarıdan dinamik etkiye maruz kalacak şekilde tasarlanmadığı için uzun zaman maruz kalırsa contalardan sızdırabilir. çok ciddi bir sorun çıkacağını sanmam.


  • tukenmez adam  (29.01.22 02:15:17) 
Kardan buzdan bişey olmaz, ama kar birikintisi ile kamufle olmuş bir yüksek rogar bacası varsa anasını bile ağlatır.


  • John Bloor  (29.01.22 09:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.