[]

İlk kez avukata gideceğim, bilmem gereken var mı?

rastgele gireceğim bir büroya. sulh cezada dava açacağım. avukatla fiyat işini nasıl konuşacağım? direkt "kaç para vekalet?" desem ayıp olur mu?

mesela anlaştık diyelim, büroda ne imzalamam gerekiyor? önceden bileyim.


 
gidip durumu anlatıyorsun. sana bir yol planı çiziyor. nedir peki fiyatı diyorsun. şu kadar diyor. kabul edersen sözleşme imzalıyorsun, sonrasında da noterden avukatlık vekaletnamesi veriyorsun adama gerisini o hallediyor.

lakin tavsiyem sağına soluna bir soruştur. avukatlık işi ciddi bir iş. ciddiye alması gerekiyor. referanslı birine git en azından.

edit: gitmeden telefonla da ön bilgi alabilirsin sanırım bir çoğundan fiyat vs. hakkında.
  • syozkn  (03.01.22 22:17:37 ~ 22:18:08) 
Rastgele büroya falan girme, sağına soluna sor elbet bir tanıdık çıkar. Yoksa bana mesaj atabilirsin ben sana yönlendireyim. Ancak, direkt "kaç para vekalet" diye bir soru soranı olduğu gibi kapı dışarı ederim ben olsam. Bakkala çikolata almaya girmiyorsun.

Önce bir randevu alacaksın, gidip derdini anlatacaksın. Avukat sana böyle böyle bir yol var, şöyle şöyle ilerlersek bu olasılıklar mevcut, hangisinin üstünde yürümek istersin gibi bir yol haritası çıkaracak. Anlaşırsanız, önce o avukatın baro sicil numarasıyla birlikte kendisi adına vekaletnameyi çıkartacaksın noterden. Sonra da eğer işini ciddiye alan bir avukatsa "avukatlık sözleşmesi" hazırlar; bir güzel anlatır sana, okuman için de zaman verir, kafana yatarsa onu da imzalarsın. Ödemeyi de o sözleşmedeki ücretle ilgili maddeye göre hükme bağlarsınız. Bitti gitti.
  • vedatchilipeppers  (03.01.22 22:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.