[]

Uzaktan çalışarak ve ek gelir için en uygun yazılımcılık dalı nedir?

Aslen istatistik mezunuyum veri bilimiyle ilgileniyorum fakat bu sektör dipsiz kuyu gibi. işveren ne istediğini bilmiyor, iş almak isteyen de ne bildiğini bilmiyor. cins cins zibilyon tane unvan var. remote ve ufak işler de gözüme çarpmıyor. hep büyük proje ve ekip işi gibi görünüyor.

şöyle bi uzaktan bakınca bu sektörde para kazananlar sadece kurs, eğitim satan tayfa. neyse.

ilerleme kaydedemiyorum. tamamen farklı sektör de olabilir android programlama gibi.

hali hazırda yazılım ile alakasız fakat bilişim sektöründe tam zamanlı işim var. bolca da zamanım var. önerilerinizi bekliyorum.

 
Bu biraz şans ve projeye denk gelmekle alakalı. Bir de çevre.

Genelde web işleri, özellikle front end ufak seviyeli iş imkanları için bol fırsat sunuyor. Ama kazanç da ona göre düşük.

Sektörde tanıdığınız firmalar varsa, özellikle küçük ölçekli firmalar ya da start-uplar, onların her daim destek elemana ihtiyacı olur. Küçük işler için destek verebileceğinizi söyleyin.
  • anten  (06.12.21 11:17:11) 
bunun icin upwork'u kurcalayabilirsin. dunya genelinde cok sayida is oraya dusuyor. bizim turklerin bir komunitesi de var hatta oraya da bakip kendine bir yol haritasi cikarabilirsin. bildigim kadariyla icerideki seviyeyi koruyabilmek adina ucretli bir hizmetleri var.

www.birlikteihracat.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (06.12.21 11:27:58) 
native client app, frontend, tasarım, template bunlar freelance işler için daha uygun.

backend, veritabanı, data science, dwh bunlar genelde komple bir şirkete outsource edilir bireysel çok zor.
  • nuisance  (06.12.21 13:36:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.