[]

Bulut Depolama vs. Harici Bellek

Merhaba,

Harici bellek kullanımıyla ilgili genel olarak sorun yaşayan biri olarak (belleğin bozlulma ihtimali, lazımken yanımda taşımayı unutmak, yeni bellek fiyatlarının çok artmış olması vs.) artık bulut depolama dünyasına giriş yapmak istiyorum ama bu konuda maalesef oldukça bilgisiz ve tecrübesizim, o nedenle bilenlerin bilal'e anlatır gibi anlatmalarını rica ediyorum.

Beklentilerim:
- İstediğim anda, ister telefondan ister bilgisayardan dilediğim dosyayı (video, fotoğraf, word dosyası, pdf vb.) kolaylıkla bulut sisteme atabiliyor olmak,
- Bilgisayarıma mutlaka program indirmemi gerektirmeyecek şekilde web tabanlı erişime açık olması,
- Dilersem telefonumla senkronize edebilmek (yani eşzamanlı olarak çektiğim fotoğrafları ve videoları buluta kaydediyor olması),
- Hafızasının yüksek olması,
- Userfriendly olması

Ek bilgi: Android kullanıcısıyım ve bilgisayarda da Windows kullanıyorum, yani sanırım icloud benim için zaten bir seçenek bile değil.

Bildiğim bulut depolama alternatifleri: Dropbox, One Drive, Google Drive fakat hiçbirini kullanma tecrübem olmadı, sadece ismen biliyorum. Bunları veya farklı versiyonlarını kullananların her türlü tecrübelerini paylaşmaları mutlu eder :)

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

 
saydıklarının hepsi tam olarak saydığın işleri çözüyor. en uygun fiyatlı olanını seçebilirsin direkt. zaten deneme sürümü var hepsinin, bir süre dene kullan derim. hesap açıp uygulamarını yükliyorsun, bu kadar.


  • roket adam  (26.11.21 00:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.