[]

tez için literatür taraması tekniği

kaynakları indirip sonradan okumak mı?
tek tek okuyup işe yarar yerleri kaydederek devam etmek mi?

veya farklı teknikler, en optimum yöntem nedir sizce?

 
ben yl tezi yazarken nasıl yaptığımı yazayım kısaca:
1. önce abstract ve conclusion bölümlerini hızlıca okuyup alakalı görüyorsam metni/makaleyi pc'ye indiriyordum.
2. indirdiklerimi ayrıntılı okuyup atıf yapılacak yerleri işaretleyip ayrı bi word'e kopyalıyordum.
3. sonra da literatür taramasını artık nasıl inşa ettiysem ona göre de atıfları gruplayarak metni oluşturuyordum.
  • erenderk  (11.11.21 17:07:09) 
Selam,

Üç sütunlu bir tablo oluşturuyorum. İlk sütun makale ismi ve yazarı için. İlişkili makaleleri indiriyorum ya da herhangi bir tarayıcıda yan yana açıyorum. Özet kısımlarını okuyorum ilişkiliyse araştırma sonuçlarına bakıyorum bazen ctrl+f kullanarak ilgili kelimenin geçtiği yerlere bakıyorum. Önemliyse ikinci sütuna direkt kopyala yapıştır yapıyorum. Üçüncü sütun ise bu kopyaladığım yerlerin kendi araştırmam için ne anlama geliyorsa onun için. Oraya kendi cümlelerimle yazıyorum.

Kolay gelsin
  • but that was just a dream  (11.11.21 17:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.