[]

Türkiye'de bitirilen British ya da Fransız okulu?

Kızım şu an Belçika'da okuyor. Anaokulunda henüz. Seneye ilkokula başlayacak.

Annesine orada demişler ki, "Belçika'da okuduğu ilkokulun diploması Türkiye'de bir Fransız okuluna yani mesela Charles de gaulle'e girmek için yeterli olmaz. O yüzden paraya kıyıp burada bir Fransız okuluna gönderirsen ortaokul için Türkiye'ye döndüğünde direkt o Fransız okuluna gidebilir."

Bu doğru mudur?

Türkiye'de bir Fransız okulu bitirirse üniversiteye doğrudan Fransa'ya gidebildiği söyleniyor bilginiz var mı?

Son olarak, Türkiye'de bir İngiliz okuluna gitmesi British Embassy School gibi, Fransız okulu kadar faydalı olur mu?

Umarım bilginiz vardır. Çok teşekkürler.

 
"Türkiye'de bir Fransız okulu bitirirse üniversiteye doğrudan Fransa'ya gidebildiği söyleniyor bilginiz var mı?"

Dogru, sinavsiz falan cart diye gidebiliyorsun. Her okula mektup yazip kabul alman gerekiyor sadece.

Tam tersi dogru mu bilmiyorum, bizdeki fransiz okullari kendini fransadaki siradan bir okuldan daha ust gordugu icin, oradaki bir okuldan direkt kayit almayabilir.

Buradaki okula sorup ogrenmek lazim.
  • divit  (31.10.21 14:49:32) 
divit +1


  • la lykia  (31.10.21 15:05:56) 
Divit+1
Doğru demişler.
Yine de gideceğiniz hele sadece ankarayı düşünüyorsanız okullar kısıtlı, arayıp sorulabilir.

Bunu dışında türkiyedeki fransız liseleri ve hatta diğer yabancı okullar (alman ve italyan liseleri) uluslararası diploma verir ve adı üstünde kendi ulusal eğitimlerini sundukları için o ülkelerde doğrudan denkliği vardır.


Tr’deki British Embassy School’un giriş şartlarını bilmiyorum dolayısıyla çıkışta ne kazandırdığından da emin değilim. Ancak yine de türkiye içinden konuşuyorsak yukarıda saydığım diğer yabancı liseler kadar “güçlü” bir avantaj sunduğunu sanmıyorum. Amaç lisansta uk’den de kolay kabul almaksa fransız diploması pekala avantajlı olacak ha bir de uk de okulların zaten ücretli olduğunu unutmayın. Fransa, almanya gibi değil yani. Olay sadece tanınan bir diplomada değil. Kaldı ki para ve diğer şartlar (sporcu geçmişi, sanat belgeleri vs)
tamamsa türk lise diplomasıyla da doğrudan kabul alabilir uk’den. Bu başka bir konu yani.
Naçizane önerim; mentörleri dinlesinler, orada görece kolay bi yatırımla lisede daha rahat eder. Hatta umarım lisede de türkiyeye gelmesine gerek kalmaz ama mecbur olursa cebinde bir artısı olur.
  • rewlack  (31.10.21 18:27:55) 
Kardesim alman lisesinde bakalorya yapti oradan isvicre'ye gitti okumak icin, direk aldilar. Olay "bakalorya"da bitiyor, tabii bundan 10 sene sonra kanunlar degisir mi onu bilemeyiz.

Zamaninda Fransiz lisesi kazanip "naapcan ya fransicayi, gereksiz" diye gonderilmemis biri olarak ben olsam ingilizce ogreten bir okula yollamam, 2. dil olarak zaten ogretiyorlar. Fransica/Almanca/Italyanca ogretenlerden birine yollarim, iki dille mezun olur sonra da Avrupa'ya gecer devam eder.
  • cooperr  (31.10.21 18:37:22) 
Kanun degismez bu arada.
Tee 1920lerden kalma bir kanunla devam ediyorlar.

Zaten okullar kaliteli oldugu icin fransanin ortalamasini bile yukseltiyor olabilirler.
Cogu fransiz universiteyi bitiremezken ben hic yarim birakan turk gormedim.

Ama okullar zor ve pahali.
  • divit  (31.10.21 20:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.