[]

hayal gücü, yaratıcılık geliştirilebilir mi?

hayalgücü denen şey sadece doğuştan mı gelir, sonradan geliştirilebilir mi? nasıl olur da olur?




 
okudukça, izledikçe, dinledikçe gelişir ama ne kadar yükseğe çıkabileceği yine de doğuştan gelen bişeylere bağlıdır. bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (05.06.10 13:55:13) 
benim hayal gücümün çok geniş olduğunu söylerler. bu bir yetenek sanıyorum. resim çiziyorum ve çizimlerimin ilham verici olduğu söyleniyor. doğuştan gelen bir özellik olmakla beraber, bakış açını geliştirerek, yani olaylara tek bir pencereden değil de izafi olarak empati yoluyla bakabilmek, en önemlisi gelişime açık olmak hayal gücünü genişletebilir. herşeyden önemlisi okumak, çevre koşulları, yaşanmışlıklar bunların hepsi birer etken. ama ben daha çok genetik olduğuna inanıyorum. bu biraz da ruh işi. ruhunu şeytana satmış birinden pek fazla yaratıcılık bekleme. iyiliğe hizmet eden, bilge, duru zeka; akılla birleşince sonsuz hayal gücünün kapıları da açılıyor.


  • ohshit  (05.06.10 13:59:13) 
ohshit diyebileceklerimin hepsini yazmış :) bana +1 demek kalmış.
etrafında gördüğün herşey yaratımın ürünüdür, bunları inceleyerek çok farklı yaratımlar hayal edebilecek hale gelirsin. :)
ama şunu unutma
ortak bilinç nedeniyle aynı şeyi hayal etmiş başkaları da olacaktır. "tek" olacağını sanmayasın, bir tek "senin" bunları hayal edebildiğini sanmayasın. ya da amacın bu olmasın. "kimsenin hayal edemediğini hayal etmek" diye bişi yok çünkü. :)
  • kediebesi  (05.06.10 14:57:08 ~ 14:57:40) 
bence doğuştan hemde kesinlikle doğuştan


  • seyduna6687  (05.06.10 16:19:15) 
olaylara çok farklı açılardan bakabilmek, çok alakasız gibi görünen şeyleri biraraya getirebilmek gibi bi durum var. ama misal bi afiş veya benzer bişey tasarlamak durumunda kaldığımda düşünüyorum şöyle olsa böyle olsa diye. diğer tasarımlara bakıyorum falan ama sonuçta ortaya çıkan şey hep taklit, arak gibi oluyor. özgün bişey ortaya koyamıyorum sanki. bir de mükemmeliyetçiym galiba. bu bi dezavantaj mıdır?


  • pisspaca  (05.06.10 16:42:00 ~ 16:42:21) 
evet gelistirilebilir.

bunun icin hem kurslar var, hem de kitaplar.

Edward de Bono okuyacaksin. Yaraticiligin babasidir. Maltali bir fizyologtur.

Remzi Kitabevi'nden cikmis bissuru kitabi var.
  • compadrito  (06.06.10 01:07:25) 
rollo may'den yaratma cesaretini oku sen.
metis yayınlarından...

"kimsenin hayal etmediği şeyi belki hayal edemezsin ama kimsenin yapmadığını yapabilirsin" :P
  • kediebesi  (06.06.10 02:49:37 ~ 02:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.