[]

Speaking geliştirme için yurtdışı şehir önerisi

Merhaba

İngilizce sözlü anlama/konuşma becerimi geliştirmek için bir yere turist vizesiyle gidip birkaç ay kalmak istiyorum. Türkiye’de TL maaşla uzaktan çalışıyorum. Hem pratik yapmak hem de maliyet düşürmek için bir ev arkadaşım olacak şekilde ev kiralama düşüncem var. Sizce mantıklı olur mu, hangi şehirde bunu yapmamı önerirsiniz (şu an aklımda yaşam giderlerini de düşünerek Budapeşte var.) Önerilerinizi beklerim.

Teşekkürler

 
Şahsen İngiltere ve ABD dışında gideceğiniz yerler gelişiminizi kötü yönde etkileyecektir. Native speakerlar içerisinde bulunmanız daha yararlı olacaktır. Speaking sadece konuşarak değil dinleyerek de geliştiği için dialekt, aksan ve deyim/atasözü kullanımı gibi çok değerli noktalardan mahrum kalmamanız gerekiyor.

ABD için California ve BK için Cambridge ve güneyi ideal yerlerdir.
  • heritage  (29.08.21 13:15:58) 
Şimdiye kadarki cevaplar için teşekkürler. Sonraki cevaplar için açıklığa kavuşturmak istediğim bir şey var: İngilizce öğrenmek değil amaç, pratik yapmak sadece. Mevcut ingilizce seviyem IELTS 7,5 bandında.


  • someonewalksalone  (29.08.21 13:35:48) 
Mesele pratikse en sağlıklısı Cambly, italki falan gibi siteler üzerinden native hocalarla konuşmak. Çünkü Amerika ya da İngiltere'ye turist olarak gitseniz bile bir turist olarak gerçek anlamda İngilizce pratiği yapmanız zor. Sonuçta havadan sudan konuşacak insan lazım; bu da belli bir çevre gerektirir, ilk günden olacak bir şey değil.

Şahsen ben italki kullanıp çok memnun kaldım, orada yaptığım pratik sonra çok çok işime yaradı. Cambly kullanan arkadaşlarım var, onlar da gayet memnunlar.
  • salihdt  (29.08.21 16:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.