[]

öğretim üyelerinin üniversite değiştirme prosedürü nedir?

bir devlet üniversitesinde, öğretim üyesi olarak göreve başladınız. iki yıl sonra başka bir devlet üniversitesine geçmek istiyorsunuz. kadro vb. koşullar uygunsa bu değişiklik mümkün mü? nasıl?




 
üniversitelerde öğretmenler ya da memurlar gibi oradan oraya tayin yoktur.
a üniversitesi öğretim üyesi ihtiyacı varsa (ihtiyaç dedim ama siz anlayın artık onu) nasıl biri aradığını belirleyen koşullarla ilana çıkar. b üniversitesinde çalışan öğretim üyesi koşulları karşılıyorsa, başvuru dosyası hazırlar ve a'ya başvurur. başka adaylar varsa da yoksa da bütün başvuru dosyaları jüriye gider. biri ilgili bölümün bölüm başkanı olmak üzere 3 kişiden oluşan jüri dosyaları değerlendirir, bu aday koşulu karşılıyor, şu aday karşılamıyor, şunu almayın bunu alın der. jüri raporları fakülte kuruluna girer, fakülte kurulu jüri tavsiyesi doğrultusunda son kararı verir.
yani her geçiş sıfırdan işe alım süreci gibidir. hatta ve hatta araştırma görevlisinin dr. öğretim üyesi olması, dr. öğr. üyesinin doçent olması, doçentin prof olmasında bile bu süreç işler, her birinde yeniden işe başvuru yapılıyor gibi olur.
  • halanne  (03.08.21 14:07:58) 
Gideceği üniversitede tanıdık lazım. O aşamada da torpilsiz olmuyor.


  • Gabriel  (03.08.21 14:31:04) 
Gideceğiniz üniversite kadro ilanı vermesi gerekiyor. Memurlar gibi nakil durumu yok.


  • piotr  (04.08.21 10:38:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.