[]

Nikon d90 çok hassas problem..

Basitçe olay şu. Biri 4 gb diğeri 1 gb olan kartların hepsinde fotoğraf var. Düğünde çekilmiş fotolarla dolu. Fakat problem, bi fotoğraftan sonra diğer tüm fotoğrafların bir kopyası daha çekilmiş. Yani aynı fotodan iki tane var, birincisi normal çekim ikincisi karanlık hali :D baktım formatı nef ikincisinin.. Fakat ne 1.si ne de 2.cisi fotoğraf makinesinden gözüken fotoğraf kadar canlı renklere sahip değil. Bir de makineden bakınca sadece tek foto var, kopyası yok. Bilgisayardan bakınca ise iki kopya halinde biri nef formatında. Bir kerede usb den atalım dedik bu sefer sadece karanlık halleri var. :D Anlamadık, gündüz çekilen fotolarda birşey yok gece düğünde çekilenler iki kopya çoğu. Bir de gündüz çekilen fotolar siyah beyaz formatta çektik, pc ye atınca renklileri de var çoğunun. Yani sorunun başına dönecek olursak, biri 4 gb biri 1 gb olan kartları napcaz biz. Adamlara vercem fotoları, adamlarda mercan dedenin bilmemnesinin bilmemneyi yau. Bi yardım edinverin hele, şimdi bu makineden görünen orjinal fotolara hiç ulaşamayacakmıyım?




 
.nef 'raw' yani ham bir format, yani o karanlık dediğiniz fotoğraflar jpeg karşılıklarından daha fazla görüntü bilgisi içeriyorlar. zaten neflerde ışık nihai değil, güncel bir photoshop ile açarsanız çok daha güzel ve canlı hallerine ulaşabilirsiniz fotoğrafların. nikonlarda böyle bir mod var, raw çekim yapıyor ve kolay erişim için dandik bir jpeg versiyonunu yanına iliştiriyor. en azından ps cs3'te toplu halde jpege döndürmenize izin verecek bir .nef plugini var. ama ideal fotoğraflar için elden geçirmeniz gerekebilir fotoğrafları.


  • talemon  (30.05.10 22:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.