[]

Sürekli mide bulantısı vb.

Çok yakın bir arkadaşım yaklaşık 1 aydır sürekli denebilecek şekilde mide bulantısı çekiyor. Kendisi stresten olduğunu iddia ediyordu fakat şu son 2 haftada mide bulantısına uykusuzluk (uykulu olduğunu söylüyor fakat uyuyamıyor) ve baş dönmesi de eklendi; bu yüzden dün doktora danışarak bir uyku hapı alıp uyudu fakat sabah kalktığında sersem gibi hissettiğini söyledi. Bugün de tansiyonu yediye onmuş. Hiçbirşey yemek istemediğini, yeyince midesinin bulandığını söylüyor.
Bu bilgileri kendisinden aldım ve doğru olduğuna inanıyorum(ayrımız gayrımız yoktur en azından). Kendisi doktora gitmek istemiyor, genelde telefonla hallediyormuş sorunlarını. Acaba bunlar birşeyin belirtisi olabilir mi? Ya da başka ne gibi sorunlar çıkarsa birşeyin belirtisi olma ihtimali vardır? Gerçekten piskolojik sorunların bu tür şeylere sebep olması mümkün müdür yoksa geçiştirmek içinde yapıyor olabilir mi(malum doktor korkusu var)?
En yakın zamanda doktora gitmesini sağlamaya çabalıyorum fakat inadım inat bir insan. İkna için neler yapabilirim, öneriniz varsa paylaşırsanız çok iyi olabilir benim için.
Teşekkürler..

 
  • ounr  (29.05.10 23:12:26) 
benzer bir şey bende var. canımı sıkan ve sürekli takıntılı bir şekilde düşündüğüm kötü bir durum varsa hemen midem bulanmaya başlıyor, hiçbir şey yiyemiyorum, bağırsaklarım bozuluyor vs. uykusuzluk da oluyor aynen. uyuyamama şeklinde olmasa da sabahın 5inde ayağa dikilip bir daha uyuyamama şeklinde deli gibi uyuyasım olsa da.

psikosomatiktir zaten mide bulantısının çoğu sebebi. siker atar valla stres durumları mideyi. önce onu etkiler hatta. arkadaşın kendini canını sıkan şey konusunda rahatlatmaya çalışsın. onu kafasından atar atmaz her şey normale döner. daha geçen haftalarda tecrübe ettim bir süre ve kabus gibiydi. telkin yoluyla ya da arkadaşlarından veya bir doktordan yardım alarak rahatlatsın kendini. düzgün şeyler yesin bir de meyve gibi ya da hafif şeyler.
  • peki  (29.05.10 23:12:41) 
sen ikna icin kasma. hastalik onu ikna eder.

zaten ikna olacagi kadar hasta degilse de doktora gitmesine gerek yok.

iki ihtimalden birisi: ya kendiliginden iyilesir, ya da sana gelip "usta galiba benim doktora gitmem lazim" der.

takma kafaya tokadan baska bi sey.
  • compadrito  (30.05.10 09:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.