[]

instagram hesabi uzerinden para kazanilirsa vergi odemek gerekir mi?

merhaba sevgili duyuru ahalisi.

instagram uzerinden yuruttugum ufak bir hesabim var. bu hesaptan potansiyel musterilerime ulasip belirli konularda online hizmet vermekteyim. bu hizmetler ile aylik belli bir miktar para kazanmaktayim. haliyle banka hesabima farkli kisilerden havale akisi oluyor. bu isi 2-3 aydir yapiyorum, fakat henuz yasal olarak herhangi bir adim atmadim. sizce yapmam gereken bir sey var mi?

vergi odemek gerekir mi? bu hesabimdan para kazandigimi devlete veya baska bir yere bildirmek gerekir mi? aylik ne kadar kazanctan sonra vergi odemek gerekir? banka beni ispiyonlar mi?

bu konular hakkinda bilgim sifir. google'a ne yazacagimi da bilemedim. cevaplar icin simdiden cok tesekkurler.

 
  • do you remember me  (03.06.21 13:31:15) 
evet sirket kurup fatura ya da sahis sirketi kurup makbuz kesmeniz gerekiyor


  • sweetoffice  (03.06.21 13:37:26) 
şimdi mevzu şu;

diyelim ki bu sana para gönderen kişilerden biri maliyenin takibine takıldı, hesap hareketlerinden seni de bulurlar hesaplarına bakarlar

son 5 yıl içerisindeki fatura kesilmemiş gelirleri hesaplarlar stopaj+ceza'yı verirler.

bu 8 yıl sonra da olabilir haftaya da olabilir. risk bu.
  • duyurukullanıcısı  (03.06.21 13:39:43) 
Aylık 1 lira bile kazanç olsa bildirmek zorundasın. 9/6 ya da 9/10 vergi muafiyetine başvurabilirsin.


  • sta  (03.06.21 14:48:15) 
ne yaparsanız yapın, bir hizmetiniz karşılığında 10 lira bile kazansanız bunun bildirimini yapmaya, faturasını kesmeye ve vergisini vermeye mecbursunuz.


  • co2s2  (03.06.21 14:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.