[]

aöf yaz okulu ve dgs

akademik takvime göre dgs tercih döneminde yaz okulu sınav sonucları acıklanmış olur gibi görünüyor. dgs'ye girmeyi planlıyorum. nasıl ilerlemeliyiz bilgisi olan var mı? mezun olmamış olursak boşuna mı sınava girmiş olacağız?




 
dgs'yi buna göre ayarlıyorlar merak etmeyin. kazanınca yerleşmeniz 2. veya 3. haftaya falan anca oluyor. benim öyle olmuştu. tabii üniversitenin akademik takvimine bağlı bir durum.

sınav puanınızın hesaplanabilmesi için diploma notunuzun kesinleşmesi gerekli. tabii mezun durumda olmadığınız için ösym okulunuzdan 2. sınıf olduğunuz bilgisini ve mezuniyetinize engel bir durum olmadığını falan bildiriyor. yaz okulu, tek ders sınavı derken sınav sonucu açıklanmadan evvel okul bunları ösym'ye bildirmiş oluyor. buna göre diploma notunuz hesaplanıp ona aöbp hesabı çıkıyor ve sonuçlar açıklanıyor. dgs sonuçlarının geç açıklanma sebebi de budur. tabi yerleştirme ek yerleştirme yok dersleri muaf ettir, kayıt olduğun okulun kurulundan muaf sonuçları gelsin derken neredeyse vizeler geliyor gittiğiniz okulda.

edit: artık e-devletten mezun belgesi, transkripte kadar alabiliyorsunuz. tahminen bu işleri otomatize edip hızlandırmışlardır.
  • phonex  (31.05.21 14:54:22 ~ 14:55:33) 
@phonex, teşekkür ederim ama 1. sınıfım ve üstten ders alarak ve yaz okulunda alacağım 5 ders ile bitirir pozisyona geçiyorum. 1,5 senede bitirmiş olacağım.


  • hugomugo  (31.05.21 16:57:59) 
bu durumunuzu okul ile görüşün. o zaman onaylayacaklardır.


  • phonex  (01.06.21 04:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.